Menu

Afvalstromen

De volgende afvalstromen worden bij Van Werven onder andere aangenomen en verwerkt. De meeste stromen maken we op onze eigen recyclingvestigingen klaar voor hergebruik. Ook voor speciale klussen staan we voor u klaar, met onze kennis van zaken, ons uitgebreide wagenpark en onze ijver samen te werken aan échte oplossingen.

Kunststofafval

Kunststofafval

Bij het sorteren van afval houden sorteerbedrijven de kunststoffen apart. Deze, vaak gemengde stromen, kunnen door Van Werven bijna volledig worden verwerkt tot herbruikbare grondstoffen (lees meer). Veel (recycling)bedrijven zetten om deze reden hun ingezamelde kunststofstromen af bij Van Werven. 
 

Lees meer
Groenafval

Groenafval

Particulieren en bedrijven kunnen hun groenafval door Van Werven laten ophalen of afleveren op een van onze recyclinglocaties. Naast inzameling van groenafval neemt Van Werven ook groenonderhoud- en bosbouwprojecten aan. Van een enkele boom tot een singel of een heel bos, Van Werven beschikt over het juiste materieel en personeel. 

Lees meer
Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval komt vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen, bouwwerken en wegen. De gemengde afvalstroom bestaat met name uit puin, steen, hout, metalen, kunststoffen, papier en karton. Veelal wordt bouw- en sloopafval ingezameld met behulp van afzetcontainers die op de locaties worden geplaatst.
 

Lees meer
​Bedrijfsafval

​Bedrijfsafval

Bedrijfsafval is het restafval van bedrijven en overheden waarvan de samenstelling sterk afhankelijk is van het soort bedrijf. Het bedrijfsafval van een kantoor heeft een lichter soortelijk gewicht dan dat uit de horeca omdat het veel verpakkingsmateriaal bevat. Van Werven zamelt bedrijfsval in met behulp van rolcontainers.
 

Lees meer
​Puin

​Puin

Puin bestaat in hoofdzaak uit beton- en metselwerk, tegels, dakpannen, stenen en steengruis en ballastgrind. Deze afvalstroom komt vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen, bouwwerken en wegen. Van Werven zamelt puin in met afzetcontainers op bouw- en slooplocaties, maar ook in bulk vanuit projecten die al dan niet in eigen beheer worden uitgevoerd.

Lees meer
Hout

Hout

Houtafval komt onder andere vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen en bouwwerken. Ook spoorbielzen die vrijkomen bij onderhoudswerkzaamheden aan het spoor vallen hieronder. Houtafval kan vrijkomen als mono stroom na het sorteren van bijvoorbeeld bouw- en sloopafval of als apart ingezamelde stroom. 
 

Lees meer