Menu

Afvalstromen

De volgende afvalstromen worden bij Van Werven onder andere aangenomen en verwerkt. De meeste stromen maken we op onze eigen recyclingvestigingen klaar voor hergebruik. Ook voor speciale klussen staan we voor u klaar, met onze kennis van zaken, ons uitgebreide wagenpark en onze ijver samen te werken aan échte oplossingen.

Kunststofafval

Kunststofafval

Bij het sorteren van afval houden sorteerbedrijven de kunststoffen apart. Deze, vaak gemengde stromen, kunnen door wij bijna volledig verwerken tot herbruikbare grondstoffen (lees meer). Veel (recycling)bedrijven zetten om deze reden hun ingezamelde kunststofstromen af bij Van Werven. 
 

Lees meer
Groenafval

Groenafval

Als particulier of bedrijf kun je jouw groenafval door Van Werven laten ophalen. Daarnaast kun je het zelf afleveren op een van onze recyclinglocaties. Naast de inzameling van groenafval, neemt Van Werven ook groenonderhoud- en bosbouwprojecten aan. Van een enkele boom tot een singel of een heel bos, wij beschikken over passend materieel en vakkundig personeel. 

Lees meer
Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval komt vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen, bouwwerken en wegen. De gemengde afvalstroom bestaat met name uit puin, steen, hout, metalen, kunststoffen, papier en karton. Vaak wordt bouw- en sloopafval verzameld in afzetcontainers die we op locatie plaatsen.
 

Lees meer
​Bedrijfsafval

​Bedrijfsafval

Bedrijfsafval is het restafval van bedrijven en overheden. De samenstelling hiervan is sterk afhankelijk van het soort bedrijf. Bedrijfsafval van een kantoor heeft bijvoorbeeld een lichter soortelijk gewicht dan dat uit de horeca, omdat dat veel verpakkingsmateriaal bevat. Van Werven zamelt bedrijfsval in met behulp van rolcontainers.

Lees meer
​Puin

​Puin

Puin bestaat voornamelijk uit beton- en metselwerk, tegels, dakpannen, stenen, steengruis en ballastgrind. Puin komt vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen, bouwwerken en wegen. Van Werven zamelt puin in met afzetcontainers op bouw- en slooplocaties, maar ook in bulk vanuit projecten die al dan niet in eigen beheer worden uitgevoerd. Daarnaast biedt Van Werven de mogelijkheid aan bedrijven en particulieren om puin te brengen op onze recyclinglocaties.

Lees meer
Hout

Hout

Houtafval komt onder andere vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen en bouwwerken. Ook spoorbielzen die vrijkomen bij onderhoudswerkzaamheden aan het spoor vallen hieronder. Houtafval kan vrijkomen als monostroom na het sorteren van bijvoorbeeld bouw- en sloopafval. Daarnaast kan het vrijkomen als apart ingezamelde stroom. 
 

Lees meer