Menu

Grip op afvalkosten

Zolang afval op een grote hoop ligt, kost het geld. Zodra we er monostromen van kunnen maken, is bijna al het afval geschikt voor hergebruik als secundaire grondstof. Laat u adviseren en ontdek hoe u grip op uw afvalkosten kunt krijgen en bespaar tot tientallen procenten in euro's en scoor in uw CO2-rapportage.

Afvalscan

Bedrijven met productie-afval doen er goed aan een afvalscan te laten doen. In vier stappen komen we tot een afvalplan dat u volledig ontzorgt, geld bespaard en u helpt uw duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

Stap 1: Van Werven brengt de huidige situatie in kaart

We brengen de afvalsituatie in beeld door de afvalstromen, hoeveelheden en kosten in beeld te brengen. We kijken of we uit uw restafval nog nuttig toe te passen afvalstromen kunnen halen.

Stap 2: Mogelijke verbeteringen in afvalscheiding

In de meeste gevallen zullen we op basis van de situatieschets concluderen dat we meer afval kunnen scheiden aan de bron, op de plek waar het vrij komt. Gescheiden afvalstromen zijn goedkoper om af te voeren en leveren in enkele gevallen zelfs geld op!

Stap 3: Doelstellingen in kaart

Veel hangt af van de volumes van monostromen of het écht goed is voor het milieu en uw portemonnee. We zoeken het ideale evenwicht tussen transport en volumes, met andere woorden, de échte oplossing. Daarbij zijn uw duurzaamheidsdoelstellingen vaak bepalend. 

Stap 4: Actieplan

Samen komen we tot een concreet actieplan, inclusief een offerte. Van Werven heeft alles in eigen beheer, van advies, containers, transport tot de daadwerkelijke verwerking van het afval. Door samen te werken komen we tot een echte oplossing. 

Afval scheiden loont

Afval scheiden op de plek waar het vrij komt, dat is goed voor het milieu. Bijna 100% van gescheiden aangeleverd afval kan worden hergebruikt. Het kan echter ook een enorme kostenbesparing opleveren. Het voorbeeld hierboven gaat uit van de gemiddelde inhoud van een container met bouw- en sloopafval, zoals die bij ons binnenkomt. Gescheiden aanleveren levert dan een kostenbesparing op van meer dan 50%!

Natuurlijk is de kostenbesparing die gerealiseerd kan worden sterk afhankelijk van de hoeveelheden. Onze adviseurs staan voor u klaar om de situatie bij u in kaart te brengen.

Herman van der Zande
038 - 375 84 60
h.vanderzande@vanwerven.nl

Herman Grendelman
0523 - 65 64 64
h.grendelman@vanwerven.nl

Of neem contact op met onze binnendienst via 038 - 375 84 60.