Menu

Grip op afvalkosten

Zolang afval op een grote hoop ligt, kost het geld. Als we van het afval monostromen kunnen maken, is bijna al het afval geschikt voor hergebruik als secundaire grondstof. Laat je door ons adviseren en ontdek hoe jouw bedrijf grip op afvalkosten kan krijgen. Zo bespaar je tot tientallen procenten in euro's en scoort het bedrijf goed in de CO2-rapportage.

Afvalscan

Voor bedrijven met productieafval is het verstandig om een afvalscan te laten doen. In vier stappen komen we tot een afvalplan dat jouw bedrijf volledig ontzorgt, geld bespaart en jullie helpt duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Stap 1: Van Werven brengt de huidige situatie in kaart

We brengen de afvalsituatie in beeld door de afvalstromen, hoeveelheden en kosten in beeld te brengen. Hierbij kijken we of het restafval nuttig toe te passen is en of we er afvalstromen uit kunnen halen.

Stap 2: Mogelijke verbeteringen in afvalscheiding

In de meeste gevallen kunnen we op basis van de situatieschets concluderen dat we meer afval kunnen scheiden aan de bron, op de plek waar het vrij komt. Gescheiden afvalstromen zijn goedkoper om af te voeren en leveren in enkele gevallen zelfs geld op!

Stap 3: Doelstellingen in kaart

Veel hangt af van de volumes van monostromen of het écht goed is voor het milieu en jouw portemonnee. We zoeken het ideale evenwicht tussen transport en volumes. Daarbij zijn de duurzaamheidsdoelstellingen van jullie bedrijf vaak bepalend. 

Stap 4: Actieplan

Samen komen we tot een concreet actieplan, inclusief een offerte. Van Werven heeft alles in eigen beheer, van advies, containers, transport tot de daadwerkelijke verwerking van het afval. Door samen te werken komen we tot een echte oplossing. 

Afval scheiden loont

Afval scheiden op de plek waar het vrij komt, is goed voor het milieu. Bijna 100% van het gescheiden aangeleverd afval kan worden hergebruikt. Het kan ook een enorme kostenbesparing opleveren. Het voorbeeld hierboven gaat uit van de gemiddelde inhoud van een container met bouw- en sloopafval, zoals deze bij ons binnenkomt. Gescheiden afval aanleveren, levert dan een kostenbesparing op van meer dan 50%!

Natuurlijk is de kostenbesparing die gerealiseerd kan worden sterk afhankelijk van de hoeveelheden. Onze adviseurs staan voor jullie bedrijf klaar om jullie situatie in kaart te brengen.

Neem contact met ons op!

[email protected]
0525 - 63 11 11