Menu

Van Werven en Brouwer delen kennis en ervaringen

28 september 2018

Een exclusieve bijeenkomst om de kwaliteit van houtchips te verbeteren. Oftewel: ‘Houtchips in de praktijk’. Van Werven en Brouwer hebben deze bijeenkomst in de biomassacentrale van Brouwer in Balkbrug gehouden.

“Met deze dag willen we bewustwording in de productiemarkt van houtchips creëren. Om uiteindelijk een nog beter product te krijgen, zonder bijkomende kosten”, vertelt Tiemo Buist, trader biomassa van Van Werven, die tijdens de bijeenkomst vertelt over de kwaliteitsverbeteringen van houtchips.
 

Beleving

“Door onder meer met scherpere messen te gaan werken en de kritische grens van het toerental van de machine op te zoeken, bespaar je brandstof en produceer je een mooier product.” Buist legt uit dat Van Werven en Brouwer er alles aan doen om de centrale optimaal te laten functioneren, zodat ze een zuiver product kunnen leveren. Zo zijn voor de bijeenkomst niet alleen de klanten uitgenodigd, maar ook de medewerkers van de klanten. Buist: “We delen graag onze kennis. Uiteindelijk is het doel van Van Werven dat de beleving van de machinisten verandert. Ze verwerken niet zomaar een reststroom vanuit de bosbouw; ze produceren een mooi product.”

Tijdens de middag is er een rondleiding door de familie Brouwer gegeven en zijn er diverse chippers, onder leiding van technisch personeel, aanwezig om kennis en ervaringen te delen. Paul Brouwer is een van de mensen die de rondleiding verzorgt en is enthousiast over de ervaringen die besproken worden: “Een van de opmerkingen die ik hoorde, was dat ze zich verbaasden dat er nog zoveel stof in de productie kan zitten. Natuurlijk kan niet al het stof eruit, maar mijn doel is dat er minimaal twintig procent minder fijnstof geproduceerd gaat worden.”
 

Eco-stand

Een van de genodigden is Johan van Reel. Hij is enthousiast over de bijeenkomst: “Een betere kwaliteit van de houtsnippers betekent uiteindelijk een betere opbrengst en dat is een goede zaak. Tot vandaag hakte ik de snippers en wisselde ik zo nu en dan de messen, meer deed ik niet. Komende maandag gaat de machine op de eco-stand draaien en kijken we hoe het verloopt. Ik ben heel benieuwd.”

De gebroeders Brouwer uit Balkbrug leveren met de biocentrale stoom aan de naastgelegen fabriek FrieslandCampina. Hiervoor heeft Brouwer circa 18.000 ton biobrandstoffen (houtchips) per jaar nodig. Onder meer Van Werven voorziet hierin. Lees hier meer over dit duurzame initiatief.


 

Verder lezen

​Van Werven opent officieel vestiging Lanaken

​Van Werven opent officieel vestiging Lanaken

27 september 2018

Tijdens het tweedaagse openingsevent op 25 en 26 september, heeft Van Werven de vestiging in Lanaken officieel geopend. Diverse stakeholders uit de sector waren aanwezig om huidige en toekomstige uitdagingen te bespreken.

Lees meer
​Van Werven aanwezig op hét arbeidsmarktevent

​Van Werven aanwezig op hét arbeidsmarktevent

04 oktober 2018

Van Werven zal komende vrijdag deelnemen aan de eerste editie van WERK!: hét arbeidsmarktevent voor ondernemers op de Noord-Veluwe. Het arbeidsmarktevent wordt gehouden op het H2O bedrijvenpark en zal afgesloten worden met een carrièremarkt.

Lees meer