Menu

​Van Werven opent officieel vestiging Lanaken

27 september 2018

Tijdens het tweedaagse openingsevent op 25 en 26 september, heeft Van Werven de vestiging in Lanaken officieel geopend. Diverse stakeholders uit de sector waren aanwezig om huidige en toekomstige uitdagingen te bespreken.

Afgelopen voorjaar bouwde Van Werven een gloednieuwe was- en maallijn in Lanaken. Een investering van 2,5 miljoen euro, die ervoor zorgt dat het volledige recyclingproces ter plaatse uitgevoerd kan worden: shredderen, wassen en vermalen tot zuivere, kleine stukjes. Zo komt Belgisch afval opnieuw op de Belgische markt als basisgrondstof. De totale productie op jaarbasis bedraagt 15 miljoen kilo herbruikbare grondstoffen. De ambitie is om dit productiecijfer in 2019 te verdubbelen. Samen met diverse stakeholders uit de sector en het beleidsniveau, aanwezig op de officiële opening, streeft Van Werven ernaar om de enorme berg onbenut recyclingpotentieel aan te pakken.
 

Milieubeleid België

De nieuwe fabriek in Lanaken kwam er niet toevallig. Ze is het logische gevolg van het ambitieuze milieubeleid van de Belgische overheden. Die vragen onder andere om meer en beter gescheiden afvalverwerking. Wat Van Werven als enige bedrijf mogelijk maakt voor gebruikte harde kunststoffen. “Diezelfde overheden willen wij op onze beurt motiveren om verder te gaan op de ingeslagen weg. Want de aanwezigheid van innovatieve verwerkingsfaciliteiten maakt het haalbaar én rendabel om nog hogere recycling eisen op te leggen. Zo pakken we samen de enorme berg onbenut recyclingpotentieel aan!” benadrukt Ton Van der Giessen, managing director Van Werven.

 Kringloop lokaal sluiten

Peter Brughmans, purchase consultant Van Werven België: “Onze missie is de kringloop sluiten in een lokale context. We hoeven geen aardmaterialen te ontginnen aan de andere kant van de aardbol, we organiseren het volledige recyclingproces hier in België, en we verkopen nieuwe grondstoffen alleen binnen Europa. Zo’n lokale aanpak zorgt op logistiek vlak natuurlijk ook voor economisch rendement én voor een kleinere ecologische voetafdruk.”

Op het openingsevent deelden onder meer Joke Schauvliege (Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw), Paul Macken (voorzitter Interafval), Saskia Walraedt (directeur PolyMatters – divisie Essenscia), Marc Jamin (director Government Relations & Public Affairs, Corporate Innovation & Business Development Sabic), Ton Van der Giessen (managing director Van Werven) en Peter Brughmans (purchase consultant Van Werven België) er hun visie. Joke Schauvliege deelde haar visie in een videoboodschap die onderstaand te zien is.


Familiebezoek

Onlangs bezochten ook de aandeelhouders van Van Werven de vestiging in Lanaken, die op het terrein van Meers Transport, gevestigd is. Meers Transport is net als Van Werven een familiebedrijf. Wilfred van Werven, één van de aandeelhouders is blij met de samenwerking: “Qua cultuur passen we bij elkaar, dat zie je en dat voel je. Samen werken we aan échte oplossingen, zoals we dat bij Van Werven noemen.”

Meer lezen? Bekijk dan ook ons eerder verschenen nieuwsbericht over de eerste vracht vanuit nieuwe was- en maallijn in Lanaken.

Verder lezen

​Recyclingmaatschappij Vijfhoek wordt Cirwinn

​Recyclingmaatschappij Vijfhoek wordt Cirwinn

14 september 2018

Recyclingmaatschappij Vijfhoek, waarvan Van Werven een van de aandeelhouders is, heeft een nieuwe naam: Cirwinn. Met deze naamswijziging treedt ook een derde aandeelhouder toe: de Theo Pouw Groep.

Lees meer
Van Werven en Brouwer delen kennis en ervaringen

Van Werven en Brouwer delen kennis en ervaringen

28 september 2018

Een exclusieve bijeenkomst om de kwaliteit van houtchips te verbeteren. Oftewel: ‘Houtchips in de praktijk’. Van Werven en Brouwer hebben deze bijeenkomst in de biomassacentrale van Brouwer in Balkbrug gehouden.

Lees meer