Menu

​Recyclingmaatschappij Vijfhoek wordt Cirwinn

14 september 2018

Recyclingmaatschappij Vijfhoek, waarvan Van Werven een van de aandeelhouders is, heeft een nieuwe naam: Cirwinn. Met deze naamswijziging treedt ook een derde aandeelhouder toe: de Theo Pouw Groep.

Vestigingsmanager Dick Schreuder van Cirwinn: “We zijn blij met onze derde aandeelhouder. Door onze krachten te bundelen zijn we nóg beter in staat om afvalstoffen te scheiden en te hergebruiken als nieuwe grondstof. De markt heeft behoefte aan oplossingsgerichte en daadkrachtige circulaire partners.”
 

Herwinnen

“De naam Cirwinn staat voor circulair herwinnen”, vertelt Ton van der Giessen, managing director Van Werven: “Herwinnen is een mooi Nederlands woord voor recyclen. In Zuid-Afrika spreken ze over ‘herwinnen’, maar in de rest van de wereld noemen we het opnieuw gebruiken van materialen ‘recyclen’. We vonden het een mooie gedachte dat ‘herwinnen’ in onze nieuwe naam terug zou komen, vandaar dat we voor Cirwinn met dubbel 'n' hebben gekozen. Daarmee onderstrepen we de doelstelling van de onderneming, die bovendien met haar visie en activiteiten naadloos aansluit bij Van Werven.”
 

Duurzame betoncentrale

Alexander Pouw: “Deze stap is een logisch gevolg van de aanwezigheid van onze nieuwe duurzame betoncentrale van de Theo Pouw Groep op het terrein van Cirwinn, voorheen Recyclingmaatschappij Vijfhoek. Alle partijen zijn zich bewust van de schadelijke effecten van afvalstromen op het milieu en geloven dat grondstoffen oneindig herbruikbaar zijn. “

Vanaf de start in 1989 is Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere betrokken als aandeelhouder en in 2011 voegde Van Werven Infra & Recycling  zich als tweede aandeelhouder daarbij. Op het terrein van Cirwinn worden diverse soorten afval verwerkt, zoals groenafval,  bouw- en sloopafval, bedrijfsafval, hout, papier, metaal, glas, plastic, en alle soorten minerale stromen zoals puin, zand en grond. Ook levert Cirwinn puingranulaten, zand, grond, beton en betonproducten.

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen