Menu

​Recyclingmaatschappij Vijfhoek wordt Cirwinn

14 september 2018

Recyclingmaatschappij Vijfhoek, waarvan Van Werven een van de aandeelhouders is, heeft een nieuwe naam: Cirwinn. Met deze naamswijziging treedt ook een derde aandeelhouder toe: de Theo Pouw Groep.

Vestigingsmanager Dick Schreuder van Cirwinn: “We zijn blij met onze derde aandeelhouder. Door onze krachten te bundelen zijn we nóg beter in staat om afvalstoffen te scheiden en te hergebruiken als nieuwe grondstof. De markt heeft behoefte aan oplossingsgerichte en daadkrachtige circulaire partners.”
 

Herwinnen

“De naam Cirwinn staat voor circulair herwinnen”, vertelt Ton van der Giessen, managing director Van Werven: “Herwinnen is een mooi Nederlands woord voor recyclen. In Zuid-Afrika spreken ze over ‘herwinnen’, maar in de rest van de wereld noemen we het opnieuw gebruiken van materialen ‘recyclen’. We vonden het een mooie gedachte dat ‘herwinnen’ in onze nieuwe naam terug zou komen, vandaar dat we voor Cirwinn met dubbel 'n' hebben gekozen. Daarmee onderstrepen we de doelstelling van de onderneming, die bovendien met haar visie en activiteiten naadloos aansluit bij Van Werven.”
 

Duurzame betoncentrale

Alexander Pouw: “Deze stap is een logisch gevolg van de aanwezigheid van onze nieuwe duurzame betoncentrale van de Theo Pouw Groep op het terrein van Cirwinn, voorheen Recyclingmaatschappij Vijfhoek. Alle partijen zijn zich bewust van de schadelijke effecten van afvalstromen op het milieu en geloven dat grondstoffen oneindig herbruikbaar zijn. “

Vanaf de start in 1989 is Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere betrokken als aandeelhouder en in 2011 voegde Van Werven Infra & Recycling  zich als tweede aandeelhouder daarbij. Op het terrein van Cirwinn worden diverse soorten afval verwerkt, zoals groenafval,  bouw- en sloopafval, bedrijfsafval, hout, papier, metaal, glas, plastic, en alle soorten minerale stromen zoals puin, zand en grond. Ook levert Cirwinn puingranulaten, zand, grond, beton en betonproducten.

Verder lezen

Van Werven verlengt hoofdsponsorschap OWIOS

Van Werven verlengt hoofdsponsorschap OWIOS

11 september 2018

Samen met het Oldebroekse bedrijf Jan Bakker heeft Van Werven het hoofdsponsorschap van OWIOS, de voetbalvereniging uit Oldebroek, verlengd met vier seizoenen. Jan Bakker en Van Werven waren de afgelopen vier jaar reeds hoofdsponsor van OWIOS.

Lees meer
​Van Werven opent officieel vestiging Lanaken

​Van Werven opent officieel vestiging Lanaken

27 september 2018

Tijdens het tweedaagse openingsevent op 25 en 26 september, heeft Van Werven de vestiging in Lanaken officieel geopend. Diverse stakeholders uit de sector waren aanwezig om huidige en toekomstige uitdagingen te bespreken.

Lees meer