Menu

's Werelds eerste volledig elektrische Ahlmann geleverd

18 september 2020

Vanmiddag werd de Ahlmann AZ 95 electric geleverd aan de Verlengde Looweg in Oldebroek. Het is de allereerste volledig elektrische zwenklader ter wereld in deze gewichtsklasse. Een duurzame wereldprimeur, die feestelijk werd ontvangen.

Het partnerschap met Ahlmann Nederland bestaat al tientallen jaren. Samen stapten we in een interessant project. Achter de schermen werkten we ruim een jaar lang aan de duurzame Ahlmann AZ 95 electric. Vandaag mochten we als eerste ter wereld deze – in Nederland ontwikkelde machine – in onze verhuurvloot opnemen.
 

"Ik kan nu al niet wachten om ermee te werken"

Natuurlijk zijn veel collega’s van Van Werven benieuwd hoe het voelt om op de bijzondere Ahlmann te werken. Enthousiastelingen mochten de nieuwe machine vanmiddag testen aan de Verlengde Looweg. “We hebben hier wat zand gestort, zodat collega’s de elektrische Ahlmann kunnen uitproberen”, vertelt Cor van Werven. Hij kijkt lachend naar de nieuwsgierige medewerkers die rond de machine staan te praten. Machinist Ton Zoet zit glunderend op de nieuwe Ahlmann: “Ja, dit is heel gaaf. Na lang aftellen is de machine eindelijk binnen en ik heb de primeur om erop te mogen werken. Dat is bijzonder. Ik kan nu al niet wachten om er woensdag in Amsterdam écht mee aan het werk te gaan. Het is mooi dat ik nu al even van de machine kan genieten, zo voor het weekend." Afsluitend aten de collega’s voor één keer geen vrijdagmiddaggehaktbal. In plaats daarvan genoten ze van een heerlijke Brabantse traktatie van Ahlmann: een Bossche Bol.
 

Échte oplossingen

Wilfred van Werven is blij met de stappen die Van Werven met de elektrische Ahlmann zet: “Duurzaamheid is onderdeel van ons DNA. Ook in de infrabranche pakken wij kansen om te investeren in duurzaam materieel. De oplossing varieert: van emissieloze oplossingen zoals elektrisch of waterstof aangedreven motoren tot emissiearme of hybride motoren. Achter de schermen werkten we een jaar lang, samen met Ahlmann, aan de realisatie van een van onze dromen. We zijn Ahlmann dankbaar dat zij deze handschoen oppakten. Vandaag hebben we een duurzame wereldprimeur. Daar krijgen we bij Van Werven energie van!”
>> Ruim twee maanden geleden, op 15 juli, lanceerden we de Ahlmann AZ 95 met een video. Lees hier ons vorige nieuwsbericht. 

Verder lezen

Wethouder Bergkamp plaatst eerste vibropaal Windmolenpark Hattemerbroek

Wethouder Bergkamp plaatst eerste vibropaal Windmolenpark Hattemerbroek

11 september 2020

Op vrijdag 11 september plaatste wethouder Bergkamp van de gemeente Oldebroek de eerste vibropaal voor Windmolenpark Hattemerbroek. In totaal verrijzen er vier windturbines langs de A50. Hiervoor zijn opgeteld honderddrieënvijftig vibropalen nodig.

Lees meer
Eerste volledig elektrische Ahlmann gestart op project van KWS in Amsterdam

Eerste volledig elektrische Ahlmann gestart op project van KWS in Amsterdam

28 september 2020

Vanmorgen startte de Ahlmann AZ 95 electric –’s werelds eerste volledig elektrische zwenklader- op project de Houthavens in Amsterdam. KWS Infra Amsterdam-Utrecht is de eerste opdrachtnemer die de machine in gebruik neemt.

Lees meer