Menu

Eerste volledig elektrische Ahlmann gestart op project van KWS in Amsterdam

28 september 2020

Vanmorgen startte de Ahlmann AZ 95 electric –’s werelds eerste volledig elektrische zwenklader- op project de Houthavens in Amsterdam. KWS Infra Amsterdam-Utrecht is de eerste opdrachtnemer die de machine in gebruik neemt.

Richard van Leeuwen, vestigingsmanager Van Werven Ouderkerk aan de Amstel: “Samen met Ahlmann Nederland bouwden we een diesel aangedreven AZ 95 om in een volledig elektrisch exemplaar. Het is mooi dat we onze opdrachtgevers met deze elektrische Ahlmann kunnen ondersteunen in het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen.” De eerste onderzoeksresultaten geven aan dat de AZ 95 electric op geen enkel vlak onderdoet voor de traditionele Ahlmann AZ 95. De elektrische Ahlmann stoot nul procent stikstof en CO2 uit. Daarnaast is de elektrische machine sterker en maakt deze tijdens werkzaamheden nauwelijks geluid. In tegenstelling tot machines met een draaiende dieselmotor is de AZ95 electric in stilstand zelfs helemaal niet hoorbaar. Ook verbruikt de elektrische AZ 95 alleen het gevraagde vermogen. Hierdoor ligt het rendement hoger en is er geen sprake van verspilling.  


KWS trots op primeur

KWS bedrijfsleider Pepijn Kok nam de AZ 95 electric vanmorgen dankbaar in ontvangst. Pepijn: “In 2040 willen we een 100% circulaire infrastructuur realiseren en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Wij zijn blij dat we samen met onze partner Van Werven vandaag een mooie bijdrage hebben kunnen leveren in het realiseren van deze doelstelling. Naast het project Houthavens zetten we de shovel de komende tijd in op projecten voor de gemeente Amsterdam. We zijn als KWS maar wat trots op deze prachtige primeur!”
 

Enthousiast ontvangst

Ton Zoet werkt vanuit Van Werven als machinist op de elektrische Ahlmann. Sinds vanmorgen is hij met de AZ 95 electric op project de Houthavens in Amsterdam te vinden. Hier richt KWS het maaiveld in de Houthavens op een duurzame wijze in. Ton, vol enthousiasme: “Afgelopen vrijdag, toen de machine geleverd werd, kon ik al niet wachten om er echt mee te werken. Vandaag is het dan eindelijk zover. Ik vind het bijzonder dat ik de eer krijg om op de allereerste elektrische Ahlmann ter wereld te werken. Dat kan zeker niet iedereen zeggen!”

 

Verder lezen

's Werelds eerste volledig elektrische Ahlmann geleverd

's Werelds eerste volledig elektrische Ahlmann geleverd

18 september 2020

Vanmiddag werd de Ahlmann AZ 95 electric geleverd aan de Verlengde Looweg in Oldebroek. Het is de allereerste volledig elektrische zwenklader ter wereld in deze gewichtsklasse. Een duurzame wereldprimeur, die feestelijk werd ontvangen.

Lees meer
The Ocean Cleanup en Van Werven geven Wilson tweede leven

The Ocean Cleanup en Van Werven geven Wilson tweede leven

24 oktober 2020

Systeem 001, ook bekend als Wilson, het eerste systeem dat The Ocean Cleanup inzette om de plastic soep te bestrijden, is uit de oceaan gehaald in 2018. De organisatie geeft Wilson in samenwerking met Van Werven Plastic Recycling een welverdiend tweede bestaan.

Lees meer