Menu

Wethouder Bergkamp plaatst eerste vibropaal Windmolenpark Hattemerbroek

11 september 2020

Op vrijdag 11 september plaatste wethouder Bergkamp van de gemeente Oldebroek de eerste vibropaal voor Windmolenpark Hattemerbroek. In totaal verrijzen er vier windturbines langs de A50. Hiervoor zijn opgeteld honderddrieënvijftig vibropalen nodig.

Een nieuwe ‘mijlpaal’ in de bouw van Windmolenpark Hattemerbroek. Op vrijdag 11 september werd de eerste vibropaal in de grond geplaatst. De vibropalen dragen het gewicht van de windturbines over naar de diepliggende, dragende grond. Ze hebben een diameter van 46 centimeter en komen op een diepte van circa 20 meter. Het aantal vibropalen per windturbine is afhankelijk van de draagkracht van de grond. In een stevige ondergrond zijn minder vibropalen nodig dan in een losse ondergrond.

 

Vibropalen

In veel windturbinefundaties wordt gebruikgemaakt van prefabpalen, die kant en klaar de fabriek verlaten. Windmolenpark Hattemerbroek maakt gebruik van vibropalen. Deze worden niet in de fabriek, maar in de grond gevormd. Projectcoördinator Jan van de Wiel: “Bij het plaatsen van de vibropalen trilt funderingsbedrijf Gebr. van ’t Hek eerst een stalen buis in de grond. Daarna hangen ze er een wapeningskorf in. De buis storten ze vol beton en vervolgens heffen ze de buis er trillend weer uit. Zo kan het beton goed verdichten.”

 

Overlast en vragen

Wij zijn blij dat de werkzaamheden tot op heden voor weinig overlast zorgden. Ook tijdens de overige werkzaamheden proberen we overlast tot een minimum te beperken. Helaas is overlast niet altijd te voorkomen. Hiervoor vragen we uw begrip. Meld eventuele overlast bij projectcoördinator Jan van de Wiel, dan bekijken we wat we voor u kunnen betekenen.

Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met projectcoördinator Jan van de Wiel. Contactgegevens: 06 514 243 10 of [email protected]. Via www.windparkhattemerbroek.nl blijven geïnteresseerden op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

>> Bekijk alle foto's van dit bijzondere moment 

Verder lezen

Van Werven voorgedragen voor Gelderse Familiebedrijven Award 2020

Van Werven voorgedragen voor Gelderse Familiebedrijven Award 2020

03 september 2020

Op 18 november vindt de derde jaargang van de verkiezing van 'het beste familiebedrijf van Gelderland' plaats. Van Werven is vanmorgen voorgedragen voor deze award. Broers Wilfred, Cor en Herbert van Werven waren hiervoor met vier andere familiebedrijven uit gemeente Oldebroek aanwezig bij van Guilik. 

Lees meer
's Werelds eerste volledig elektrische Ahlmann geleverd

's Werelds eerste volledig elektrische Ahlmann geleverd

18 september 2020

Vanmiddag werd de Ahlmann AZ 95 electric geleverd aan de Verlengde Looweg in Oldebroek. Het is de allereerste volledig elektrische zwenklader ter wereld in deze gewichtsklasse. Een duurzame wereldprimeur, die feestelijk werd ontvangen.

Lees meer