Menu

Zweedse award voor Van Werven Plastic Recycling: Recycler van het Jaar

3 december 2021

Van Werven Zweden mag zichzelf ‘Recycler van het jaar’ noemen. Dat werd woensdagavond 1 december bekendgemaakt tijdens het recyclinggala in Stockholm. Ton van der Giessen, CEO, en David Hallgren, mede-aandeelhouder, namen de award namens Van Werven in ontvangst.

Voor de award waren drie bedrijven genomineerd. Uiteindelijk kwam Van Werven Plastic Recycling als winnaar uit de bus. Uit het juryrapport: ‘Van Werven bouwde in het afgelopen jaar een innovatieve nieuwe was- en maallijn in Zweden. Met deze investering schept het bedrijf voorwaarden voor het recyclen van harde plastics uit gemeentelijke milieustations de bouwsector.’
 

Feestelijke avond

Van Werven is blij met de erkenning. “We waren al verrast toen we hoorden dat we voor deze award waren genomineerd”, vertelt Ton van der Giessen. “Dat we deze nu ook nog hebben gewonnen, is natuurlijk geweldig. Het is mooi als je door anderen wordt opgemerkt; daar zijn we trots op.” De uitreiking vond plaats tijdens een 'Atervinningsgalan' (recyclinggala). “Helaas was de hele avond Zweedstalig”, lacht Ton. “Ik heb er dus weinig van kunnen volgen. Gelukkig was er genoeg te zien: de ambiance was prachtig. Het evenement vond plaats in een balzaal die dateert uit 1863. De award werd aan het begin van de avond uitgereikt, we hebben de rest van de avond in feeststemming kunnen doorbrengen.”
 

Nieuwe was- en maallijn

Van Werven Plastic Recycling opende vier jaar geleden een vestiging in Zweden. Inmiddels heeft het bedrijf een mooie positie in de Zweedse markt verkregen. Waar Van Werven begon met het sorteren van plastics, kan het sinds dit jaar dankzij een nieuwe was- een maallijn ook zelf eindproducten produceren. Ton: “Een award als deze motiveert om verder te blijven ontwikkelen. Een volgende stap is het afzetten van onze producten in Zweden.”


De nieuwe was- en maallijn in Zweden


Het 'Atervinningsgalan'

De awarduitreiking wordt jaarlijks in Zweden georganiseerd. “De recyclingindustrie kent vele succesvolle, wijze en moedige bedrijven. We willen hen een podium geven, belonen én stimuleren om verder te ontwikkelen. Daarom reiken we jaarlijks tijdens een feestelijk gala awards uit aan winnaars in acht verschillende categorieën. Tijdens dit evenement kunnen alle onderdelen van de industrie elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. We zetten samen de helden van de industrie in het zonnetje.”

Verder lezen

​Laatste van zes Takeuchi-kranen geleverd aan Van Werven

​Laatste van zes Takeuchi-kranen geleverd aan Van Werven

01 december 2021

Vanaf de bouwvak zijn in etappes zes Takeuchi-kranen afgeleverd aan de Verlengde Looweg. Van klein en handig tot groot en sterk: de kleinste weegt 'slechts' 3,5 ton en de grootste tikt de 15 ton aan. In november werd de laatste kraan van de serie geleverd: een 5-tonner.

Lees meer
​Van Werven met NEN 9140: “Klaar voor de toekomst!”

​Van Werven met NEN 9140: “Klaar voor de toekomst!”

10 december 2021

Van Werven investeert niet alleen in elektrisch materieel, maar ook in de mensen die service verlenen aan ons elektrisch materieel. Zeven technische collega’s ontvingen de afgelopen periode hun certificaat voor de NEN 9140. Van Werven is daarmee geaccrediteerd om service te verlenen aan elektrische machines.

Lees meer