Menu

​Van Werven met NEN 9140: “Klaar voor de toekomst!”

10 december 2021

Van Werven investeert niet alleen in elektrisch materieel, maar ook in de mensen die service verlenen aan ons elektrisch materieel. Zeven technische collega’s ontvingen de afgelopen periode hun certificaat voor de NEN 9140. Van Werven is daarmee geaccrediteerd om service te verlenen aan elektrische machines.

De vraag naar elektrische groeit gestaag, daarom investeerde Van Werven het afgelopen jaar wederom in elektrische machines. Harry Hertsenberg, directeur infra: “We zien steeds meer wettelijke eisen bij projecten in binnensteden en natuurgebieden. Daar spelen wij graag op in: we breiden ons machinepark uit met elektrische machines en hybride voertuigen. We vinden het belangrijk om flexibel en servicegericht te blijven, zoals men van ons gewend is.”
 

Kwaliteit en servicegerichtheid

Het service verlenen aan elektrisch materieel loopt nu nog via de dealers. “Maar”, zegt manager Technische Dienst (TD) Adrie Dekker, “er gaat een moment komen dat onze TD dit in eigen beheer gaat doen. Om die reden zijn zeven technische collega’s getraind voor de NEN 9140, én inmiddels in het bezit van hun certificaat. Onze technische jongens staan bekend om kwaliteit en servicegerichtheid en dat willen we ook in de toekomst blijven borgen bij de inzet van emissieloos materieel.”
 

Klaar voor de toekomst

Richard van der Weerd rondde onlangs de module ‘werkverantwoordelijke’ af en heeft daarmee de drie categorieën die de NEN 9140 telt, afgerond. “Elektronica is een hobby van mij. Ik vind het supermooi om dit toe te kunnen voegen aan mijn werk als monteur.” Ook Van Werven keurmeesters Gerben van der Scheer en Chris Heida zijn ondertussen gecertifieerd voor het keuren van elektrische machines. Volgens de wetgeving is Van Werven nu volledig geaccrediteerd om service te verlenen aan elektrische machines en klaar voor de toekomst!


 

NEN 9140

Met de komst van elektrisch aangedreven voertuigen doen andere technologieën hun intrede in de automobielbranche. Hieraan zijn ook nieuwe risico’s verbonden, die bij ondeskundig handelen tot ernstige schade en letsel kunnen leiden. Denk aan gevaarlijke elektrische spanningen oplopend tot vele honderden volts. NEN 9140 geeft aan hoe veilig te werken aan hybride en elektrisch aangedreven voertuigen. Er zijn drie personen die kunnen worden aangewezen: de ev-voldoende onderricht persoon (ev-VOP), de ev-vakbekwaam persoon (ev-VP) en de ev-werkverantwoordelijke (ev-WV).
 

Kom werken in onze werkplaats

Bij Van Werven draaien dagelijks zo’n 400 stuks materieel met wielen of rupsen. Het volledige onderhoud van dat immense machinepark gebeurt in de eigen werkplaatsen. Houd jij van techniek, innovatie en ontwikkeling? Wij zoeken volop technische mensen. Kijk op vanwerven.nl/werken-bij naar de vacatures in Oldebroek en Ouderkerk aan de Amstel.

Verder lezen

Zweedse award voor Van Werven Plastic Recycling: Recycler van het Jaar

Zweedse award voor Van Werven Plastic Recycling: Recycler van het Jaar

03 december 2021

Van Werven Zweden mag zichzelf ‘Recycler van het jaar’ noemen. Dat werd woensdagavond 1 december bekendgemaakt tijdens het recyclinggala in Stockholm. Ton van der Giessen, CEO, en David Hallgren, mede-aandeelhouder, namen de award namens Van Werven in ontvangst.

Lees meer
Openingstijden recyclinglocaties feestdagen

Openingstijden recyclinglocaties feestdagen

20 december 2021

Onze recyclinglocaties blijven tijdens de lockdown geopend. Vanwege de feestdagen hanteren we de komende twee weken andere openingstijden.

Lees meer