Menu

Werkzaamheden Kamperlijn van start

15 juni 2017

Op de Kamperlijn, het spoor tussen Zwolle en Kampen, gaan elektrische treinen rijden. Om dat te realiseren wordt het traject aangepast en vernieuwd. BAM Infra Rail heeft opdracht gekregen het spoor klaar te maken voor de komst van de elektrische treinen. Van Werven is één van de dienstverleners die meewerkt aan het project.

In juni start het werk aan het 13 kilometer lange spoortraject door de aanleg van onder andere 200 bovenleidingmasten en het vernieuwen van het spoorgrind (ballast), de bielzen (dwarsliggers) en spoorstaven. Bij station Kampen wordt het perron langer en breder en komt er een nieuw plein voor het station voorzien van bankjes met uitzicht op de IJssel en de skyline van Kampen. In Zwolle wordt een nieuw station gebouwd, Zwolle Stadshagen. De verbetering is een gezamenlijk project van de provincie Overijssel, gemeenten Kampen en Zwolle en ProRail.Van Werven heeft als dienstverlener een behoorlijk aandeel in het project. De vrijkomende ballast en de ondergrond wordt door Van Werven met shovels, dumpers en kranen naar de verschillende depots langs de lijn afgevoerd. Ook deze depots zijn door Van Werven aangelegd. Al het grondwerk binnen dit project wordt uitgevoerd door Van Werven, een uitdagende klus: “Op 12 juli zal het project door van Werven opgeleverd worden aan BAM Infra Rail, dus de tijdsdruk is groot. Op piekmomenten zullen er zo’n vijftig bemande machines aan het werk zijn. Daarnaast zorgen wij voor de afvoer van vrijkomende grond (17.000 kuub), het transport van oude ballast (35.000 ton) en nieuwe ballast (28.000 ton) en leveren we vulzand (21.000 kuub) voor de verbreding van de huidige spoordijk bij Zwolle.”

Heel 2017 wordt er gewerkt aan dit project. In december van dat jaar wordt de vernieuwde Kamperlijn geopend. Dan zullen ook de eerste elektrische treinen gaan rijden.
Kijk voor meer informatie over het project op www.prorail.nl/projecten/zwollekampen

Verder lezen

Start bouw Parkeergarage Garenmarkt

Start bouw Parkeergarage Garenmarkt

29 mei 2017

Voldoende parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid zijn belangrijk voor een stad. Daarom krijgt Leiden twee grote ondergrondse parkeergarages aan de rand van het centrum; onder de Garenmarkt en onder de Lammermarkt. Dit zorgt voor 950 parkeerplaatsen. De bouw aan de Garenmarkt is op 23 mei 2017 gestart.

Lees meer
Vacature: Assistent Planner Technische Dienst

Vacature: Assistent Planner Technische Dienst

27 juni 2017

Voor onze vestiging in Oldebroek zijn wij op zoek naar een ervaren Assistent Planner Technische Dienst (fulltime). In deze functie ben je mede verantwoordelijk voor het plannen van reparaties en onderhoud aan diverse grondverzetmachines en voertuigen. 

Lees meer