Menu

Van Werven start internationale machinehandel

25 oktober 2021

Van Werven gaat de handel weer in! Daarmee wordt een lang gekoesterde wens van technisch directeur Cor van Werven vervuld én een familietraditie voortgezet. Handelen zit nu eenmaal in het bloed van een Van Werven. De nieuwe website www.vanwerven-machinery.com moet ervoor zorgen dat overtollig Van Werven-materieel straks internationaal verkocht wordt.

Van grondverzetmachines tot vrachtwagens en van dumpers tot walsen: voor Van Werven infra & recycling zijn dagelijks zo’n vierhonderd machines onderweg. Het machinepark wordt regelmatig geüpdatet met modern materieel en altijd goed onderhouden door onze eigen technische dienst. Het oudere materieel dat Van Werven niet vaak genoeg meer gebruikt, geeft Van Werven Machinery Trading een nieuw leven bij een volgende eigenaar. Op de nieuwe website www.vanwerven-machinery.com biedt Van Werven al het materiaal aan dat voor de verkoop beschikbaar is.
 

25 jaar marktkennis

Onze used equipment manager Marc Homan pakt de verkoop samen met Cor op. Samen beschikken ze over meer dan 25 jaar marktkennis. Hiermee kunnen zij voor ieder vraagstuk een goed advies uitbrengen. Marc: “Cor is een echte handelaar en spreekt de taal van deze streek, dat is handig.” Lachend: “En ik spreek vijf verschillende talen, het is mijn taak om de machines wat verder van huis te krijgen. Daar heb ik erg veel zin in. De nieuwe website, met handige tool voor voorraadbeheer, gaat daar zeker aan bijdragen.” De twee handelaars gaan niet alleen eigen materieel verkopen, maar willen ook gebruikt materieel inkopen vanuit de Nederlandse markt en via de eigen website weer verkopen.
 

Trekker voor een paard

Handelen zit in het Van Werven-dna. Oprichter Willem van Werven begon in 1945 al met machinehandel, toen boeren hun paard konden ruilen voor een Deutz-tractor. Het paard werd getaxeerd en het resterende bedrag moest worden bijbetaald. Willem droeg zijn handelsgeest over op zijn zoon Hendrik, die regelmatig landen afreisde op zoek naar alternatieve producten. Zo kocht hij een Cameco 805 uit de Verenigde Staten, die hij in Tunesië op het spoor was gekomen. De reuzentrekker werd uiteindelijk verkocht en rijdt nu in Luxemburg. Cor zet nu de handeltraditie voort met Van Werven Machinery Trading.
 

Meer weten?

Wil je meer weten over Van Werven Machinery Trading? Mail naar machinery@vanwerven.nl of bel +31 (0) 6 416 31 638. Neem ook eens een kijkje op de nieuwe website van Van Werven Machinery Trading: www.vanwerven-machinery.com.
 

Verder lezen

​Duurzaamheidsverslag over 2020 online!

​Duurzaamheidsverslag over 2020 online!

22 oktober 2021

Familie Van Werven startte de dag gisteren op ons hoofdkantoor met een heerlijk ontbijt én de livegang van ons nieuwe duurzaamheidsverslag! Het verslag staat weer bomvol duurzame ontwikkelingen. Zo bestonden we 75 jaar, waren we 13,3 keer CO2-neutraal, recycleden we plasticvanger Wilson van The Ocean Cleanup en breidden we ons wagenpark uit met diverse elektrische machines.

Lees meer
Van Werven op 4 en 5 november op PRSE Amsterdam

Van Werven op 4 en 5 november op PRSE Amsterdam

02 november 2021

Van Werven plastic recycling is op 4 en 5 november te vinden op de Plastic Recycling Show Europe (PRSE) in de RAI te Amsterdam. Deze internationale beurs is gericht op de hele kunststofbranche. Bezoek ons op stand C23.

Lees meer