Menu

​Duurzaamheidsverslag over 2020 online!

22 oktober 2021

Familie Van Werven startte de dag gisteren op ons hoofdkantoor met een heerlijk ontbijt én de livegang van ons nieuwe duurzaamheidsverslag! Het verslag staat weer bomvol duurzame ontwikkelingen. Zo bestonden we 75 jaar, waren we 13,3 keer CO2-neutraal, recycleden we plasticvanger Wilson van The Ocean Cleanup en breidden we ons wagenpark uit met diverse elektrische machines.

De livegang was de aftrap van het Van Werven familie-uitje, dat Wilfred van Werven organiseert: “Gisteren, vandaag en morgen gaan we als familie op stap. We bezoeken onze vestiging in Balkbrug, afvalverwerker EVI in Coevorden en project Herepoort in Groningen. We zijn natuurlijk niet alleen familie, maar ook aandeelhouders. Door op deze manier samen op pad te gaan, blijven we met onze gezinnen betrokken en behouden we het 'familiebedrijfgevoel'. Tegelijkertijd betrekken we de vierde generatie op deze manier bij het bedrijf. Het zou fantastisch zijn als zij, ieder op hun eigen manier, op een dag de wil en de vrijheid hebben om ook bij Van Werven met duurzaamheid aan de slag te gaan.”
 

13,3 keer CO2-neutraal

In 2020 bespaarde Van Werven 13,3 keer meer CO2 dan het produceerde. Een resultaat om trots op te zijn. Toch is het minder dan in 2019: toen was die factor 14,1. Het is een direct gevolg van de coronacrisis. Benieuwd hoe dat zit? Het is de moeite waard om hier de uitleg te lezen.


We houden van #hardwerken… maar nog meer van #veiligwerken!

In oktober 2020 raakte onze collega Henk van der Weide ernstig gewond tijdens werkzaamheden in een rioolsleuf. Zijn been brak op meerdere plekken en sommige delen waren verbrijzeld.

Henk onderging meerdere beenbesparende operaties en heeft nog een lang revalidatietraject voor de boeg. Had het ongeluk voorkomen kunnen worden? Ja. Helaas wel. Of moet ik zeggen: gelukkig wel? Het betekent namelijk dat we ervoor kunnen zorgen dat dit in de toekomst niet meer gebeurt. Hoe? Door nog meer aandacht te schenken aan veilig werken. Dat is dan ook precies wat Van Werven in 2021 van plan is. Je leest hier meer over ons veiligheidsbeleid en hier stellen we concrete doelen.
 

Duurzaam materieel: daar krijgen we energie van!

Duurzaamheid is onderdeel van ons DNA. Ook in de infrabranche pakken wij kansen om te investeren in duurzaam materieel. De oplossing varieert: van emissieloze oplossingen zoals elektrisch of waterstof aangedreven motoren tot emissiearme of hybride motoren.

Natuurlijk is verduurzaming bittere noodzaak. We moeten werk maken van een zo laag mogelijke uitstoot. Tegelijkertijd is het gaaf om techniek te gebruiken nieuwe, échte oplossingen te vinden. Daar krijgen we energie van bij Van Werven! In dit verslag kijken we naar ons elektrisch materieel en stellen we onze emissieloze oplossingen aan je voor. Lees meer. 
 

Duurzaamheid is zeker niet saai

Het imago van een duurzaamheidsverslag is nog vaak: ‘saai’. “Dat is wat mij betreft zeker niet waar”, stelt Wilfred enthousiast. "We hebben ons best gedaan in tekst, tabellen, foto’s en video’s de lezer mee te nemen door het jaar dat achter ons ligt. Als ik dit verslag doorlees, dan voel ik me trots op al die duurzame prestaties en gemotiveerd om duurzaam door te gaan. Want, zoals ik in de inleiding van dit verslag ook schreef: er is nog heel veel toekomst te verzilveren!

Verder lezen

​Laat je (om)scholen tot vakman of vakvrouw

​Laat je (om)scholen tot vakman of vakvrouw

04 oktober 2021

Wil je aan de slag als grondwerker of machinist in de GWW, maar heb je niet het juiste diploma? Van Werven biedt gemotiveerde kandidaten sinds september 2021 de kans om het vak in drie weken te leren, mét baangarantie. 

Lees meer
Van Werven start internationale machinehandel

Van Werven start internationale machinehandel

25 oktober 2021

Van Werven gaat de handel weer in! Daarmee wordt een lang gekoesterde wens van technisch directeur Cor van Werven vervuld én een familietraditie voortgezet. Handelen zit nu eenmaal in het bloed van een Van Werven. De nieuwe website www.vanwerven-machinery.com moet ervoor zorgen dat overtollig Van Werven-materieel straks internationaal verkocht wordt.

Lees meer