Menu

​Laat je (om)scholen tot vakman of vakvrouw

4 oktober 2021

Wil je aan de slag als grondwerker of machinist in de GWW, maar heb je niet het juiste diploma? Van Werven biedt gemotiveerde kandidaten sinds september 2021 de kans om het vak in drie weken te leren, mét baangarantie. 

In samenwerking met de AB Vakschool, een initiatief van AB Vakwerk, leren de studenten een nieuw vak, gewoon door samen aan de slag te gaan. Onder begeleiding van een vakmeester leren nieuwe medewerkers in korte tijd de fijne kneepjes van het werk in grond-, weg- en waterbouw.
 

Ambities waarmaken

Harry Hertsenberg, directeur Infra bij Van Werven: “De markt loopt steeds vaker tegen het volgende probleem aan: er zijn in Nederland meer vacatures dan werklozen. Juist in onze sector is er te weinig aanwas, terwijl we zo’n mooi vak hebben! Daarom investeren we graag in de carrière van toekomstige vakmensen. Wil je een carrièreswitch maken richting de GWW, dan kun je ook als zij-instromer via de vakschool deze ambitie waarmaken.”
 

Persoonlijk en praktijkgericht

Sean Bobeldijk is de eerste medewerker die via Van Werven de opleiding volgt. Hij werkte bij defensie, maar zocht een nieuwe carrière in de GWW. “Voor mij is dit een mooie manier om de juiste certificaten te halen en ervaring op te doen. Ik krijg persoonlijke begeleiding en we werken in kleine groepjes. De opleiding is erg praktijkgericht, waardoor informatie beter blijft hangen.” Harry vult aan: “Medewerkers via de vakschool komen direct in dienst bij Van Werven. Je opleidingstijd wordt gerekend als proeftijd. Je hebt geen vooropleiding of ervaring nodig, alleen passie en een leergierige houding.” Bekijk onderstaande video om een goed beeld te krijgen van de vakschool.
 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleiding tot vakman of vakvrouw in de GWW bij Van Werven? Mail dan naar vakschool@vanwerven.nl of bel 0525 63 1441. Neem ook eens een kijkje op de website van de AB Vakschool (of 088-7301995). 

Verder lezen

Zeven nieuwe machines voor Van Werven

Zeven nieuwe machines voor Van Werven

21 september 2021

Op vrijdagmiddag 17 september reden maar liefst zeven nieuwe machines het terrein aan de Verlengde Looweg op. Van Werven voegde twee shovels en vijf tractoren met kippers toe aan het machinepark.

Lees meer
​Duurzaamheidsverslag over 2020 online!

​Duurzaamheidsverslag over 2020 online!

22 oktober 2021

Familie Van Werven startte de dag gisteren op ons hoofdkantoor met een heerlijk ontbijt én de livegang van ons nieuwe duurzaamheidsverslag! Het verslag staat weer bomvol duurzame ontwikkelingen. Zo bestonden we 75 jaar, waren we 13,3 keer CO2-neutraal, recycleden we plasticvanger Wilson van The Ocean Cleanup en breidden we ons wagenpark uit met diverse elektrische machines.

Lees meer