Menu

Van Werven Plastic Recycling zet voet op Deense grond in joint venture met Ragn-Sells in Denemarken

14 oktober 2022

Van Werven Plastic Recycling en het Deense afvalverwerkingsbedrijf Ragn-Sells tekenden deze week voor de oprichting van een joint venture in Denemarken. Hiermee zetten zij de samenwerking voort in het recyclen van harde plastics. Onderdeel van deze samenwerking is het opzetten van een vestiging voor plastic recycling in Denemarken, die medio 2023 geopend zal worden.

“Met onze gezamenlijke kennis en ervaring op het gebied van recyclen van plastic zien we heel veel mogelijkheden om samen met Ragn-Sells harde plastics te recyclen.” zegt Ton van der Giessen, CEO van Van Werven.


20.000 ton plastic

De vestiging die medio 2023 zal gaan draaien in Denemarken zal jaarlijks zo’n 20.000 ton post-consumer  plastics verwerken. Het gaat hier met name om mix van gebruikte harde plastics kratten, buizen, emmers, pallets en tuinmeubelen. Naast plastic afval van gemeentelijke milieustraten, is ook plastic afval uit de bouw een belangrijke bron.

Kwaliteit en uniformiteit van de grondstoffen zijn twee bepalende factoren in de kunststofindustrie. Op de nieuwe locatie wordt het plastic afval zo gesorteerd en gereinigd dat het steeds opnieuw gebruikt kan worden.


Allemaal binnen Deense grenzen

Massimo Forti, CEO van Ragn-Sells: “Door de opening van deze nieuwe locatie, zorgen we ervoor dat het ingezamelde materiaal lokaal binnen de Deense grenzen wordt gerecycled. En dat de secundaire grondstof door de Deense kunststofindustrie kan worden gebruikt om nieuwe producten te produceren voor verkoop en gebruik in Denemarken.”


Van Werven internationaal

Van Werven begon 15 jaar geleden met plastic recycling in Nederland en is inmiddels ook actief in België, Engeland, Ierland, Zweden en Polen. De vestiging in Denemarken wordt de zevende locatie waar Van Werven bij betrokken is. Alles bij elkaar heeft Van Werven het afgelopen jaar naast het produceren van secundaire grondstof ook ruim 237.000 ton CO2 bespaard met de recycling van plastics.

Verder lezen

​Duurzaamheidsverslag 2021

​Duurzaamheidsverslag 2021

19 september 2022

Duurzaamheid is geen onderwerp meer wat we er ‘even bij doen’, het is de reden waarom wij doen wat we doen. Om te laten zien wat we daar het afgelopen jaar aan hebben gedaan, lanceren we het duurzaamheidsverslag van 2021! 

Lees meer
Grote brand bij Van Werven vestiging in Lanaken

Grote brand bij Van Werven vestiging in Lanaken

27 oktober 2022

Woensdagmiddag 26 oktober rond 17:00 uur is er een grote brand uitgebroken op onze vestiging in Lanaken. De eerste rooksignalen werden ontdekt door eigen personeel. Zij hebben adequaat gehandeld richting de hulpdiensten. Er is geen letselschade geconstateerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Lees meer