Menu

Grote brand bij Van Werven vestiging in Lanaken

27 oktober 2022

Woensdagmiddag 26 oktober rond 17:00 uur is er een grote brand uitgebroken op onze vestiging in Lanaken. De eerste rooksignalen werden ontdekt door eigen personeel. Zij hebben adequaat gehandeld richting de hulpdiensten. Er is geen letselschade geconstateerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Huishoudelijke verpakkingen

De brand ontstond in een partij opgeslagen balen met huishoudelijke verpakkingen. Deze stonden op voorraad voor verdere recycling op de locatie in Lanaken. Na de eerste gesignaleerde rook, breidde de brand zich snel uit over een gedeelte van de opslag. Door het snelle handelen van brandweer korpsen uit de hele  regio is voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere opslagen, gebouwen en installaties in de directe omgeving

Schade

De schade lijkt beperkt tot een deel van het achter-terrein en de direct naastgelegen sortering. Deze is door de hitte beschadigd, maar heeft zelf geen vlam gevat. De andere sorteerlijn en de overige gebouwen hebben geen schade opgelopen.

Alle benodigde vergunningen waren op orde, evenals de brandweervoorschriften. De brandweer heeft gebruik gemaakt van de permanent aanwezige voorraad bluswater op het terrein. Dezelfde bassins zijn gebruikt om het bluswater ook weer op te vangen.

Werkzaamheden

Op donderdag 27 oktober is de aanvoer tijdelijk stilgelegd om de brandweer de ruimte te geven om hun werk te kunnen doen. Morgen verwachten we de aanvoer weer te continueren. Het recycling proces is nog steeds actief.

Verder lezen

Van Werven Plastic Recycling zet voet op Deense grond in joint venture met Ragn-Sells in Denemarken

Van Werven Plastic Recycling zet voet op Deense grond in joint venture met Ragn-Sells in Denemarken

14 oktober 2022

Van Werven Plastic Recycling en het Deense afvalverwerkingsbedrijf Ragn-Sells tekenden deze week voor de oprichting van een joint venture in Denemarken. Hiermee zetten zij de samenwerking voort in het recyclen van harde plastics. Onderdeel van deze samenwerking is het opzetten van een vestiging voor plastic recycling in Denemarken, die medio 2023 geopend zal worden.

Lees meer
Weegbrug tijdelijk gesloten wegens onderhoud

Weegbrug tijdelijk gesloten wegens onderhoud

14 november 2022

Wegens noodzakelijk onderhoud en keuring van de weegbrug kunt u tijdelijke hinder ondervinden.

Recyclingvestiging Oldebroek
Vrijdag 18 november van 11:00-14:00 uur moet u mogelijk wat langer wachten vanwege onderhoud.
Donderdag 1 december van 11:00-14:00 uur is de weegbrug niet in gebruik vanwege een keuring.

Recyclingvestiging Balkbrug
Vrijdag 18 november van 08:00-10:00 uur moet u mogelijk wat langer wachten vanwege onderhoud.
Donderdag 1 december van 08:00-10:00 uur is de weegbrug niet in gebruik vanwege een keuring.

Lees meer