Menu

​Duurzaamheidsverslag 2021

19 september 2022

Duurzaamheid is geen onderwerp meer wat we er ‘even bij doen’, het is de reden waarom wij doen wat we doen. Om te laten zien wat we daar het afgelopen jaar aan hebben gedaan, lanceren we het duurzaamheidsverslag van 2021! 

“Duurzaamheid zit in elke vezel van ons lijf. We investeerden het afgelopen jaar volop in elektrisch en we waren maar liefst 15,3 keer CO2-neutraal”, zegt Wilfred van Werven in het verslag. We maken dus belangrijke stappen, maar dit verslag is ook een aanmoediging om daarmee door te gaan. 

2021 was een mooi jaar, waarin we een aantal awards wonnen, waaronder ‘Beste familiebedrijf van Gelderland 2021’ en onze Zweedse vestiging won een award als ‘recycler van het jaar’. Maar het jaar werd ook nog steeds overschaduwd door de coronapandemie. We zagen onze afzetmarkt voor plastic slinken en moesten grote partijen tijdelijk opslaan. 

In dit verslag richten we ons op people, planet en profit; hoe gaan we om met onze mensen, onze planeet en ons geld. Wat waren onze doelen, hebben we ze behaald en hoe gaan we verder in de toekomst?  


Leer onze mensen kennen 

Zo maken we kennis met Machiel Dekker, die ons een dag meeneemt in zijn werk als chauffeur. Maar ook met familie Van der Vegte, waar het aan de keukentafel vaak over het bedrijf gaat, omdat vader Geert-Jan en zoons Bert-Jan en Gerald allemaal werken bij Van Werven. 

En je kunt lezen over de weekupdate, het wekelijkse bericht dat we naar onze medewerkers sturen zodat iedereen op de hoogte is van wat er speelt binnen Van Werven. Daarnaast zetten we continu stappen om het veiligheidsbewustzijn van onze medewerkers vergroten. Met hulp van Tommy Toolbox lichten we thema’s uit die aandacht verdienen. Al deze aandacht resulteert in een afname van het aantal ongevallen in 2021. Meer hierover lees je hier.


Verduurzamen is een kans! 

We bespaarden in 2021 ruim 273.000 ton Co2! Dat deden we vooral door het recyclen van plastic, wel 237.637 ton. Verduurzaming is voor ons niet alleen bittere noodzaak, maar ook een ontzettende kans. We vinden het gaaf om nieuwe technieken te gebruiken om échte oplossingen te vinden. Want uiteindelijk moeten we toe naar zo min mogelijk of geen brandstof meer toepassen om het emissieprobleem op te lossen. Hiervoor hebben we verder geïnvesteerd in elektrische voertuigen en machines. Welke machines er nu elektrisch zijn, lees je hier.

Het verslag is aangekleed met vijf themavideo’s die gemaakt zijn in 2021, waarin we terugblikken op 75 jaar Van Werven. 75 jaar vol échte oplossingen! 

Neem snel een kijkje op duurzaam.vanwerven.nl 

Verder lezen

Gewijzigde openingstijden Bouwvak 2022

Gewijzigde openingstijden Bouwvak 2022

12 juli 2022

In de bouwvak periode hanteren een aantal vestigingen gewijzigde openingstijden. 

Lees meer
Van Werven Plastic Recycling zet voet op Deense grond in joint venture met Ragn-Sells in Denemarken

Van Werven Plastic Recycling zet voet op Deense grond in joint venture met Ragn-Sells in Denemarken

14 oktober 2022

Van Werven Plastic Recycling en het Deense afvalverwerkingsbedrijf Ragn-Sells tekenden deze week voor de oprichting van een joint venture in Denemarken. Hiermee zetten zij de samenwerking voort in het recyclen van harde plastics. Onderdeel van deze samenwerking is het opzetten van een vestiging voor plastic recycling in Denemarken, die medio 2023 geopend zal worden.

Lees meer