Menu

​Van Werven investeert in nieuwe plastic recycling lijn in Dublin

14 maart 2019

De Van Werven Plastic Recycling vestiging in Dublin (Ierland) is uitgebreid met een automatische was-, sorteer- en maallijn. De lijn is begin maart opgestart. Inmiddels is de eerste vracht secundaire grondstoffen afgenomen. 

In november 2017 startte Van Werven in Ierland met het sorteren van harde kunststoffen. Het verdere recyclingproces vond vervolgens plaats in Biddinghuizen. Met name in de tweede helft van 2018 is het inkomende volume snel gegroeid. Groot genoeg om ook te kunnen investeren in een installatie die de uit gesorteerde Polyolefinen (PE en PP) verder opwerkt tot een secundaire grondstof. De nieuwe lijn is gebouwd op basis van de laatste innovaties en ervaringen met de recyclinglijnen op andere Van Werven vestigingen. De Ierse vestiging is daarmee een volwaardige recyclingvestiging geworden. De nieuwe recyclinglijn heeft een capaciteit van 15 miljoen kilo kunststoffen per jaar. De vestiging in Dublin biedt werkgelegenheid aan vijfentwintig medewerkers.
 

Potentiële afnemers

Managing director Ton van der Giessen: “Naast het zoeken naar input volume is het afgelopen jaar ook gewerkt aan het afzetten van secundaire grondstoffen in Ierland en Noord-Ierland. Meerdere potentiële afnemers hebben leveringen ontvangen vanuit Nederland  om te leren werken met onze eindproducten als vervanger van primaire grondstof. Deze afnemers kunnen nu rechtstreeks vanuit onze Ierse vestiging worden beleverd”.
 

Uitbreiding Van Werven

De uitbreiding in Ierland maakt onderdeel uit van de groeistrategie Van Werven binnen de EU. In januari dit jaar startte de vestiging in Zweden met het sorteren van harde kunststoffen. De volgende uitbreiding vindt plaats in Polen waar Van Werven op dit moment een tweetal recyclinglijnen bouwt welke in mei operationeel zullen zijn.

Verder lezen

OWIOS start inzameling harde plastics voor Van Werven

OWIOS start inzameling harde plastics voor Van Werven

12 maart 2019

In samenwerking met de hoofdsponsors Van Werven en Jan Bakker start de Oldebroekse voetbalclub OWIOS vanaf zaterdag 23 maart de inzameling van harde plastics. “Als Van Werven zijn wij blij met dit initiatief’, aldus Rob Labots, manager sales & business development.

Lees meer
Van Werven steunt Landelijke Opschoondag in gemeente Elburg

Van Werven steunt Landelijke Opschoondag in gemeente Elburg

21 maart 2019

​Dit weekend wordt de landelijke Opschoondag gehouden. Net als andere jaren doet de gemeente Elburg hier fanatiek aan mee. Van Werven sponsort de actie graag met een container. Vijf vragen aan Anita Kempenaar, namens de gemeente.

Lees meer