Menu

Van Werven steunt Landelijke Opschoondag in gemeente Elburg

21 maart 2019

​Dit weekend wordt de landelijke Opschoondag gehouden. Net als andere jaren doet de gemeente Elburg hier fanatiek aan mee. Van Werven sponsort de actie graag met een container. Vijf vragen aan Anita Kempenaar, namens de gemeente.

1. Wat gaan jullie ‘opschonen’?

“Wildbeheer trekt samen met een grote groep vrijwilligers het buitengebied in om daar zwerfafval op te ruimen. Het doel is tweedelig: deels willen we bij alle inwoners van de Gemeente Elburg bewustwording voor een schoon milieu bereiken. Tegelijkertijd maken we samen de buitenruimte schoon vanuit de gedachte: de openbare ruimte is van ons allemaal! Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om duurzaam om te gaan met de openbare ruimte.”
 

2. Hoeveel afval hopen jullie op te halen?

“Er wordt door Van Werven een container van veertien kuub geplaatst. Vorig jaar kwam deze vol.  Met name door de hulp van heel veel scholieren die meedoen. Er zijn in totaal naar verschillende scholen zestien rollen van twintig vuilniszakken weggebracht.”
 

3. Eigenlijk is bovenstaande vraag, raar. Zou je niet willen dat deze dag helemaal niet nodig is?

“Daar hopen we naartoe te werken. Sommige scholen geven nu al aan dat hun kinderen wordt bijgebracht om geen rommel op straat te gooien. Helaas is deze actie nog steeds nodig.”

 

4. Wat doet zo’n dag met het bewustzijn van de betrokkenen?

“Als je zelf opruimt of je kind zich inspant, dan wordt het opeens een stuk vervelender als anderen rommel weggooien. Als het goed is, ga je er zelf over nadenken om dit ook niet meer te doen.”

 

5. Kunnen mensen zich nog opgeven om mee te helpen?

“Er zijn al mensen die zich hebben opgegeven om met hun eigen wijk te gaan opruimen. Dit kan nog steeds. Het is natuurlijk ook mogelijk om jezelf aankomende zaterdag aan te sluiten bij Wildbeheer.”
 

Informatie

Om 09.00 uur verzamelen bij Wildbeheer op camping De Scheepsbel in Doornspijk. Na een kop koffie/thee gaat de groep het buitengebied in om zwerfvuil te verzamelen. Rond halftwaalf komen ze terug bij De Scheepsbel.

De Landelijke Opschoondag kun je zien als een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak. Hij vindt elk jaar in de laatste week van maart plaats. In 2019 is dit op 23 maart. Het is een dag waarop Nederlanders met hun buren, vereninging, de sportclub, school of hun collega's samen hun buurt schoonmaken. Klik hier voor meer informatie. 

Verder lezen

​Van Werven investeert in nieuwe plastic recycling lijn in Dublin

​Van Werven investeert in nieuwe plastic recycling lijn in Dublin

14 maart 2019

De Van Werven Plastic Recycling vestiging in Dublin (Ierland) is uitgebreid met een automatische was-, sorteer- en maallijn. De lijn is begin maart opgestart. Inmiddels is de eerste vracht secundaire grondstoffen afgenomen. 

Lees meer
Van Werven op 10 en 11 april aanwezig op PRSE

Van Werven op 10 en 11 april aanwezig op PRSE

08 april 2019

Voor het derde jaar op een rij staat Van Werven met een stand op de Plastics Recycling Show Europe (PRSE) in de RAI te Amsterdam. Zo’n honderdtwintig bedrijven in de recyclingbranche zullen op 10 en 11 april als standhouder aanwezig zijn.

Lees meer