Menu

OWIOS start inzameling harde plastics voor Van Werven

12 maart 2019

In samenwerking met de hoofdsponsors Van Werven en Jan Bakker start de Oldebroekse voetbalclub OWIOS vanaf zaterdag 23 maart de inzameling van harde plastics. “Als Van Werven zijn wij blij met dit initiatief’, aldus Rob Labots, manager sales & business development.

“Belangrijk is dat iedereen, maar met name onze jeugd, bewust gaat worden dat kunststof geen afval is, maar een grondstof”, legt Rob uit. Jacko van den Bosch, OWIOS-voorzitter, vertelt dat dit de reden is van het initiatief. Ook wil OWIOS een kleine bijdrage leveren aan de toekomst van ‘onze’ kinderen. Bovendien sluit het aan bij het hoofdsponsorschap van Van Werven en Jan Bakker. Van den Bosch: “De inkomsten wil OWIOS gebruiken voor de bouw/verbouw van een duurzaam clubhuis, zodat ook de komende generaties hier gebruik van kunnen maken. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten.”
 

Wasmanden en bloempotten

Producten met harde plastics zijn bijvoorbeeld: shampooflessen, boterkuipjes, tuinmeubelen, kratten, speelgoed, wasmanden, plastic emmers, bloempotten, speciekuipen, et cetera. In plaats van dat dit bij het restafval belandt, kan het ook verwerkt worden tot hoogwaardige grondstoffen. De te recyclen harde plastics voldoen aan de recycling codes PP, PE, PP-PE en HDPE. Deze codes staan over het algemeen zichtbaar op het plastic door middel van een driehoekje met daaronder de genoemde code. Separaat zal er ook PVC ingezameld worden. Al deze producten kunnen ingeleverd worden bij OWIOS. Containers worden beschikbaar gesteld door Jan Bakker en Van Werven. OWIOS zorgt er samen met Jan Bakker en Van Werven voor dat deze containers bij Van Werven weer verwerkt worden tot hoogwaardige grondstoffen voor nieuwe producten.
 

Schoner milieu

Labots: Kunststof Recycling Van Werven verwerkt jaarlijks 120.000 ton harde kunststoffen tot hoogwaardige schone grondstoffen. Wanneer we met elkaar anders gaan denken, kunnen we een mooie steen bijdragen aan een schoner milieu. OWIOS geeft hiermee een bijzonder mooi voorbeeld. Succes, we zien de eerste containers graag komen!”
 

Info inzameling
Vanaf zaterdag 23 maart kan er elke zaterdag van 8.30 – 11.30 uur bij OWIOS op de parkeerplaats harde plastics ingeleverd worden. Op de parkeerplaats staan vrijwilligers van OWIOS die de helpende hand zullen bieden en controleren of juiste plastics worden aangeleverd. Bedrijven die ook voor een duurzamere toekomst gaan en hun stortkosten blijvend willen verlagen door harde plastics te leveren, kunnen ook contact opnemen met Leonard Visscher, kunststof@owios.nl of 06 – 44 93 23 47.

 

Van Werven recycling plastics

Van Werven investeerde jarenlang in iets dat nog niet bestond: restkunststoffen uit bouwafval en milieustraten sorteren en recyclen tot een hoogwaardige grondstof. Dat is het resultaat van onze drang te zoeken naar échte en unieke oplossingen. De kunststof recycling activiteiten zijn meerdere malen onderscheiden met een innovatie-award in Nederland en Europa. Na jarenlang succesvol kunststof recyclen in Nederland, breidt Van Werven zijn activiteiten uit. Inmiddels hebben we op verschillende plaatsen in Europa vestigingen waar we kunststof afval recyclen. recyclingplastics.nl.

Verder lezen

Van Werven ondertekent Plastic Pact NL

Van Werven ondertekent Plastic Pact NL

25 februari 2019

Minder plastic gebruiken, al het plastic dat we gebruiken recyclebaar maken en meer recyclaat toepassen in nieuwe plastic producten. Dat is de deal die Van Werven op donderdag 21 februari 2019 mede ondertekende in het Plastic Pact NL. Van verpakker tot producent en van supermarkt tot afvalverwerker: de hele keten pakt het probleem samen op. Goed nieuws volgens Van Werven.

Lees meer
​Van Werven investeert in nieuwe plastic recycling lijn in Dublin

​Van Werven investeert in nieuwe plastic recycling lijn in Dublin

14 maart 2019

De Van Werven Plastic Recycling vestiging in Dublin (Ierland) is uitgebreid met een automatische was-, sorteer- en maallijn. De lijn is begin maart opgestart. Inmiddels is de eerste vracht secundaire grondstoffen afgenomen. 

Lees meer