Menu

Duurzaamheidsverslag 2018 online

9 juli 2019

Sinds vandaag staat ons nieuwe duurzaamheids-verslag online op duurzaam.vanwerven.nl. In dit verslag van het jaar 2018 nemen we je in vogelvlucht mee. Ons verhaal, people, planet, profit en doelen; de vijf hoofdstukken zijn elk gevuld met mooie ervaringen en cijfers.

Van Werven is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van Infra & Recycling. De oorsprong van ons bedrijf ligt in Oldebroek. Gedreven door ambitie zijn we inmiddels vanuit vijftien locaties actief in binnen- en buitenland. We zijn uitgegroeid naar een bedrijf waar zo’n achthonderd mensen aan het werk zijn. De drie P’s (people, planet en profit) houden we positief met elkaar in balans en we hebben oog voor onze kernwaarden. We zijn ondernemend, slagvaardig, dienstbaar, betrokken en puur. Zo werken we aan de toekomst en maken we onze wereld mooier.
 

People

We zijn een familiebedrijf met de voeten stevig in de klei en de lokale samenleving. Ons bedrijf is nooit belangrijker dan mensen. 35,4 % van onze mensen is langer in dienst dan 12 jaar. Veel van onze mensen wonen in onze eigen regio. Door onder meer de groei binnen de kunststofrecycling zijn er steeds meer internationale collega’s. Hier zitten mensen tussen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In het duurzaamheidsverslag zijn verschillende collega’s aan het woord.
 

Planet

Van Werven bespaarde in 2018 12,3 keer meer CO2 dan het produceert. Ton van der Giessen, managing director: “Dit doen wij met onze activiteiten gericht op duurzame energie en het recyclen van grondstoffen. Enerzijds door andere schone energiebronnen te gebruiken en anderzijds door deze ook te produceren. Onze werkplaats en kantoren aan de Verlengde Looweg worden bijvoorbeeld volledig met biomassa verwarmd. Door gebruik te maken van zonnepanelen produceren we zelf een deel van de benodigde elektriciteit. Het beoogde windmolenpark Hattemerbroek maakt ons zelfs meer dan energieneutraal.’’
 

Profit

In het jaar 2018 lag de focus voor infraprojecten en -activiteiten op rendementsverbetering.
De drie werkmaatschappijen die verantwoordelijk zijn voor het transport, de inzameling en verwerking van afval hebben een goed jaar achter de rug. De afvalmarkt was, net als in het voorgaande jaar, ook in 2018 volop in beweging. Heicom ziet een trend in steeds hogere en meer specifieke producteisen. Het is onze ambitie om klanten te blijven voorzien in producten op maat. Voor Van Werven Biomassa was 2018 een jaar waarin we gewerkt hebben aan de betrouwbaarheid van het productieproces. We leveren altijd producten van goede kwaliteit. Om het productieproces te verbeteren, hebben we gewerkt met eigen materieel. Plastic Recycling heeft in 2018 sterk geïnvesteerd in nieuwe vestigingen in het buitenland en een recyclinglijn voor zinkende kunststoffen in Biddinghuizen. Het sluiten van de Chinese grenzen voor import van kunststofafval is daar mede aanleiding voor geweest en biedt nieuwe kansen voor de Europese recyclingmarkt. 

 

Meer lezen? duurzaam.vanwerven.nl

Verder lezen

Agro demodag 5 juli 2019

Agro demodag 5 juli 2019

24 juni 2019

Kilveren met GPS, diepploegen en diepspitten. Als akkerbouwer ken je deze bewerkingen. Maar wat gebeurt er onder de grond? Deze vraag krijgen wij vaak. Laten we het samen gaan bekijken op de Agro demodag!

Lees meer
Nieuw beleid omtrent ‘Tijdelijk handelingskader PFAS’

Nieuw beleid omtrent ‘Tijdelijk handelingskader PFAS’

23 juli 2019

Op 8 juli 2019 heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat een tijdelijk handelingskader PFAS ingesteld. Als gevolg daarvan heeft Van Werven zijn beleid omtrent PFAS-houdende grond en baggerspecie aangepast.

Lees meer