Menu

Nieuw beleid omtrent ‘Tijdelijk handelingskader PFAS’

23 juli 2019

Op 8 juli 2019 heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat een tijdelijk handelingskader PFAS ingesteld. Als gevolg daarvan heeft Van Werven zijn beleid omtrent PFAS-houdende grond en baggerspecie aangepast.

Het tijdelijke handelingskader biedt een landelijk kader voor de omgang met PFAS-houdende grond en baggerspecie. Dat betekent dat er voor partijkeuringen van grond en baggerspecie per direct PFAS-analyses en GenX meegenomen moeten worden in heel Nederland. Er is geen overgangstermijn voor deze analyseverplichting, omdat het onderzoek naar het voorkomen van PSAS volgens de zorgplicht feitelijk al verplicht was.
 

Nieuw beleid Van Werven

Van Werven heeft besloten om per direct alle grond (AW2000, Wonen, industrie of verontreinigd), baggerspecie of funderingsmaterialen te analyseren op PFOS, PFOA, GenX en overige PFAS stoffen. Het kostenverhogende element van de keuring, in combinatie met het risico op vervuiling, worden per direct verdisconteerd in het acceptatietarief.
 
Daarnaast accepteren wij voorlopig geen grond (AW2000, Wonen, industrie of verontreinigd), baggerspecie of funderingsmaterialen uit verdachte gebieden, tenzij deze aantoonbaar vrij zijn van PFOS, PFOA, GenX en overige PFAS-stoffen. Het nieuwe beleid geldt per direct, voor zowel reeds uitgebrachte aanbiedingen als nieuwe aanvragen.
 
> lees hier de brief met alle informatie over Van Wervens beleid omtrent het Tijdelijk handelingskader ‘PFAS’
 
Wij begrijpen dat het nieuwe beleid voor de nodige uitdagingen zal zorgen voor uw bestaande en nieuwe projecten. Mochten er wijzigingen of aanpassingen in het beleid mogelijk zijn, dan zullen wij u hiervan gelijk op de hoogte stellen.
 
Mocht u naar aanleiding van het nieuwe beleid nog vragen hebben dan kunt u ons te alle tijde bereiken voor overleg of advies via 0525 63 1441.
 
Daarnaast kunt u gebruik maken van informatie die beschikbaar is via de volgende link:
https://www.bodemplus.nl/onderwerpen/wet-regelgeving/bbk/vragen/grond-bagger-pfas/ 

Verder lezen

Duurzaamheidsverslag 2018 online

Duurzaamheidsverslag 2018 online

09 juli 2019

Sinds vandaag staat ons nieuwe duurzaamheids-verslag online op duurzaam.vanwerven.nl. In dit verslag van het jaar 2018 nemen we je in vogelvlucht mee. Ons verhaal, people, planet, profit en doelen; de vijf hoofdstukken zijn elk gevuld met mooie ervaringen en cijfers.

Lees meer
Zaterdag kijkdag veilingstukken Van Werven

Zaterdag kijkdag veilingstukken Van Werven

19 september 2019

“Hergebruik is de overtreffende trap van recyclen!”, aldus Steven Visser, business developer bij Van Werven, over de veiling van het overtollig materieel. Zaterdag 21 september is de kijkdag voordat er ruim honderd items onder de virtuele hamer gaan.

Lees meer