Menu

​Roemeniëreis en elf andere doelen ontvangen nieuwjaarsgift

25 januari 2022

Van Werven schenkt dit jaar €60.000 euro aan twaalf goede doelen. Medewerker Helmer Kwakkel mag namens de Roemeniëreis het mooie bedrag van €5.000,- in ontvangst nemen. Lees onderaan dit nieuwsbericht welke elf andere doelen gekozen zijn.

Iedereen een eigen verhaal

Wilfred van Werven vertelt namens directie en aandeelhouders waarom het familiebedrijf jaarlijks een gift geeft. “Als we succesvol zijn, willen we vanuit ons morele kompas graag met elkaar delen. Jaarlijks vragen we onze medewerkers om goede doelen aan te dragen. Ook dit jaar werd dat weer gedaan. Het werk van deze organisaties is onbetaalbaar. Des te mooier is het om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Zelf mocht ik het afgelopen jaar opnieuw vader worden van een prachtige dochter, die een aantal weken te vroeg ter wereld kwam. Ik was in het ziekenhuis en zag daar de impact van het werk van Stichting tekenen voor kinderen. De tekenaars brengen onder andere zieke kinderen even in een wereld waar alles kan, door het tekenen van hun dromen en fantasieën. Ook deze stichting krijgt een gift. Dit is mijn verhaal, Helmer vertelt zijn verhaal en zo hebben onze medewerkers allemaal hun eigen verhaal. Dat maakt deze jaarlijkse gift extra bijzonder.”

 

“Je doet iets moois voor je medemens”

Als uitvoerder trekt Helmer Kwakkel (18) dagelijks zijn werkschoenen aan om projecten tot een succes te maken. In de zomer van 2022 hoopt hij hetzelfde te doen, maar dan honderden kilometers verderop tijdens een jongerenreis in Roemenië.
 
Verbaasd, maar met een grote glimlach roert Helmer door zijn koffie. “Sjonge, wat goed dat we een nieuwjaarsgift krijgen. Of ik het had verwacht? Je hoopt het natuurlijk altijd, maar nee… Ik had geen idee.” In augustus vertrekt Helmer naar Roemenië om daar vrijwilligerswerk te doen. “Samen met een groep jongeren ga ik op pad. De reis wordt georganiseerd door de kerken in Wezep, maar iedereen is welkom. Dat vind ik heel mooi: zo’n reis trekt altijd mensen buiten de kerk. Op die manier komen zij met het geloof in aanmerking. Zelf groei je tijdens zo’n reis ook op dat vlak én doe je iets moois voor je medemens.”


Helmer Kwakkel ontvangt €5.000 voor zijn Roemeniëreis 


Kwakkel-traditie

Dat Helmer deze zomer naar Roemenië wil vertrekken is geen toeval: de reis is bijna een traditie te noemen binnen de Kwakkel-familie. “Mijn broers en zussen zijn in de voorgaande jaren al meerdere keren geweest. Mede door hun verhalen kreeg ik steeds meer zin om de reis ook te maken. Naast dat je je inzet voor anderen, is het onderling gezellig. Je bent met een hele groep jongeren op pad.”
 

Buffelen

Natuurlijk moet er vooral gewerkt worden. Van de zeven dagen dat de groep in Roemenië verblijft, wordt er vijf dagen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gebuffeld. Helmer: “De planning is om de zolder van ouderentehuis Siloam te isoleren, zodat hier verblijfruimtes gemaakt kunnen worden. Dat is natuurlijk een hele klus. We moeten alles daarvoor bijvoorbeeld ook aftimmeren, daar zit een hoop werk in. Verder willen we het gastenverblijf van kindertehuis Bethesda schilderen, alle ruimtes schoonmaken en diverse activiteiten voor de bewoners organiseren.” Wat de jongeren voor het tehuis kunnen betekenen, is ook afhankelijk van de groepsgrootte. “Gisteren hadden we nog maar vier aanmeldingen. Veel mensen zijn nog wat voorzichtig vanwege het coronavirus. Die situatie is gewoon nog onzeker en dat maakt het lastig. Twee jaar geleden wilde ik die kant ook al op, maar toen kwam het virus ineens om de hoek zetten. Alles werd natuurlijk gecanceld. Dit jaar proberen we het gewoon opnieuw. We gaan zien hoe ver we komen en hopen dat het doorgaat.”


Voorgangers van Helmer op het project in Roemenië


Op de valreep

“Hoe ik op het idee kwam om de reis aan te dragen voor de nieuwjaarsgift? Het stond in de wekelijkse update (een interne mailing voor alle Van Werven medewerkers, red.). Eerlijk gezegd had ik die al een paar weken niet geopend, waardoor ik het nieuws over de nieuwjaarsgift compleet had gemist. Gelukkig was mijn moeder Hennie toen net begonnen bij Van Werven. Voor haar was het een van de eerste wekelijkse mails die ze ontving en opende. Toen ze het zag staan, riep ze meteen enthousiast: ‘dat moet je doen, man!’ Ik had het namelijk nét over het geld dat we als actiegroep moeten verzamelen. Op de valreep heb ik nog een motivatie getikt. We kunnen de nieuwjaarsgift goed gebruiken om de verbouwing te bekostigen. We zijn er – als ik spreek namens de hele actiegroep én de bewoners van het tehuis- ontzettend blij mee!”
 

Nieuwjaarsgift Van Werven 2022

Naast de Roemeniëreis krijgen de volgende goede doelen een geldbedrag uitgereikt:
 • Youth for Christ Wezep,
 • Wycliffe Bijbelvertalers,
 • Dravet Syndroom,
 • Wheels 4 Freedom,
 • Veluwse Wens Ambulance,
 • Landgoed Hezenberg,
 • UNICEF Business Buddies,
 • Stichting Ezra,
 • Stichting Tekenen voor Kinderen,
 • het Leger des Heils en
 • EBF Elburg.

 

Verder lezen

Openingstijden recyclinglocaties feestdagen

Openingstijden recyclinglocaties feestdagen

20 december 2021

Onze recyclinglocaties blijven tijdens de lockdown geopend. Vanwege de feestdagen hanteren we de komende twee weken andere openingstijden.

Lees meer
Nieuwe leden STAK en Raad van Commissarissen

Nieuwe leden STAK en Raad van Commissarissen

01 februari 2022

Van Werven is door de jaren heen flink gegroeid. Vanwege de omvang van ons bedrijf zijn we over twee jaar wettelijk verplicht om een zogenaamde Raad van Commissarissen (RvC) in te stellen. Van Werven heeft ervoor gekozen om deze RvC nu al in te stellen.

Lees meer