Menu

Plastic Recycling Van Werven krijgt de einde-afvalstatus voor harde plastics

9 oktober 2023

Plastic Recycling Van Werven heeft de einde-afvalstatus gekregen voor haar recyclaat. Hiermee zijn de harde plastics geen afvalstof meer, maar grondstof voor nieuwe producten. Van Werven sluit hiermee de kringloop van harde plastics en brengt de circulaire economie een stap dichterbij.

Bij Plastic Recycling Van Werven wordt kunststof afval al jaren lang opgewerkt tot een kwaliteit dat nagenoeg gelijk is aan primaire grondstoffen. Dat maakt hergebruik mogelijk. Plastic Recycling Van Werven beheerst het gehele recyclingproces op een manier dat de risico’s voor de menselijke gezondheid en het milieu gewaarborgd worden.
 
Bevestiging door de Nederlandse overheid
Dat vindt de Nederlandse overheid nu ook. Zij staan achter de wijze waarop Van Werven het recyclingproces beheerst en die kunnen nu bevestigen dat de gerecyclede kunststofproducten de productstatus hebben. Hiermee is het laatste formele drempeltje weggenomen om kunststof afval duurzaam toe te passen in nieuwe producten.
 
Arne Herpoele, directeur Plastic Recycling Van Werven in Nederland en België: “Het is een noodzakelijke stap om de keten te kunnen sluiten. Het was een complex proces waarbij we alle betrokkenen zoals onze collega Sybald Noordam, Inspectie Leefomgeving Transport, Rijkswaterstaat en branche organisatie NRK recycling willen bedanken voor hun bijdrage en inspanningen.”
 
Volledig circulair in 2050
De overheid wil in 2050 een volledig circulaire economie gerealiseerd hebben, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare en algemeen beschikbare grondstoffen. Kunststof reststromen die voorheen als afval werden gezien, worden in een circulaire economie steeds vaker als grondstof toegepast zonder onaanvaardbare risico’s voor de menselijke gezondheid en het milieu.  Dat laatste is een drempel om de circulaire economie sluitend te krijgen.
 

Verder lezen

Afsluiting Middeldijk (Recycling Hattemerbroek)

Afsluiting Middeldijk (Recycling Hattemerbroek)

06 september 2023

Vanaf maandag 4 september om 07:00 uur tot maandag 16 oktober om 16:00 uur is de rotonde Rondweg-Duurzaamheidsstraat en de kruising Duurzaamheidsstraat-Voskuilerdijk voor de duur van zes weken afgesloten voor doorgaand verkeer.

Lees meer
Wilfred van Werven is de nieuwe CEO van Van Werven

Wilfred van Werven is de nieuwe CEO van Van Werven

01 november 2023

Per 1 november 2023 is Wilfred van Werven (46) benoemd als de nieuwe CEO van familiebedrijf Van Werven Holding uit Oldebroek. De huidige CEO Ton van der Giessen, die 13 jaar geleden aan het roer kwam, gaat per 1 november met pensioen en draagt zijn taak over aan de derde generatie Van Werven in het bedrijf. Wilfred zal samen met Tjaco Naaktgeboren (45) als CFO de raad van bestuur vormen van Van Werven Holding.

Lees meer