Menu

​Minister uit Australië op bezoek bij Van Werven Plastic Recycling

29 november 2019

Plastic afval is een wereldwijd probleem. De oplossing hiervoor start bij bewustwording, politieke keuzes en betrokken ondernemerschap. Ook in Australië zoekt men naar de juiste aanpak. Voor inspiratie en bewezen oplossingen bezocht een Australische delegatie Van Werven in Biddinghuizen.

De delegatie bestond uit Matt Kean, Minister for Energy and Environment, Ben Coles, Chief of Staff en Anissa Levy, Coordinator General Environment, Energy and Services.


De toekomst van plastic recycling

Naast een rondleiding in het plastic recycling bedrijf is er ook uitvoerig gesproken over de toekomst van plastic recycling en het wegnemen van drempels en beperking die verdere groei belemmeren. Matt Kean “I have learned a lot today about the recycling business model. Information we can use in our waste plan strategy in Australia”. (Vertaling, red.) "Ik heb vandaag veel geleerd over het businessmodel rondom recycling. Die informatie kunnen we goed gebruiken voor onze eigen afvalstrategie in Australië".) 


© Fotostudio Wierd


Ervaring delen

Het bezoek sluit mooi aan op de kortgeleden in Australië ondertekende MoU tussen de Holland Circular Hotspot en Planet Ark in Australië waar ook onze minister president Mark Rutte bij aanwezig was. “Wij voelen ons vereerd met dit bezoek en hopen van harte dat onze ervaring kan helpen dezelfde problemen in Australië op te lossen waar wij in Europa ook mee te maken hebben” aldus Ton van der Giessen, CEO bij Van Werven.

Vanuit het College van B&W van de gemeente Dronten was ook wethouder Irene Korting bij het bezoek aanwezig. “Mooi om te zien hoe men vanuit Australië de weg naar Dronten weet te vinden als het gaat om circulaire oplossingen en hoe je met het uitwisselen van informatie de circulaire transitie kan versnellen”.

Verder lezen

 ‘Van Werven boom’ in de tuin van de ambassade in Dublin

‘Van Werven boom’ in de tuin van de ambassade in Dublin

20 november 2019

Afgelopen week, op de Dag van de Ondernemer, bezocht de Nederlandse ambassade in Ierland onze vestiging in Dublin. Als blijk van waardering voor de bijdrage aan de Ierse duurzaamheidsdoelen, is er nabij de ambassade in naam van Van Werven een boom geplant.

Lees meer
Feest voor gepensioneerde en jubilerende medewerkers Van Werven

Feest voor gepensioneerde en jubilerende medewerkers Van Werven

02 december 2019

Tien eregasten stonden afgelopen vrijdagavond centraal tijdens de receptie voor gepensioneerde en jubilerende medewerkers van Van Werven. Met een opkomst van bijna vijfhonderd gasten was het feest een groot succes.

Lees meer