Menu

‘Van Werven boom’ in de tuin van de ambassade in Dublin

20 november 2019

Afgelopen week, op de Dag van de Ondernemer, bezocht de Nederlandse ambassade in Ierland onze vestiging in Dublin. Als blijk van waardering voor de bijdrage aan de Ierse duurzaamheidsdoelen, is er nabij de ambassade in naam van Van Werven een boom geplant.

Naast een hartelijk welkom door Van Werven en de Ierse partner kreeg vervangend ambassadeur Yaron Oppenheimer en een delegatie van medewerkers, uitleg over de activiteiten en het circulaire doel hiervan. Van Werven is het eerste bedrijf in Ierland dat op grote schaal kunststoffen recyclet. Dublin is het centrale verkeersknooppunt van Ierland en daarmee zijn we logistiek gezien goed gepositioneerd. CEO Ton van der Giessen: “Met deze afspraak hopen we op een nauwere samenwerking tussen overheid en het bedrijfsleven om zo de circulaire economie te bevorderen.”
 

Hergebruik, recycling en vermindering

De ambassade laat weten dat ze enorm gemotiveerd zijn door het bezoek en worden aangemoedigd tot hergebruik, recycling en waar mogelijk vermindering van afval. In het dagelijks leven, maar ook zeker om de duurzaamheid van de ambassade te verbeteren.

Van der Giessen is enthousiast over de manier waarop de Ierse overheid circulaire economie stimuleert:  “Met de juiste sturingsmaatregelen bevorder je de haalbaarheid van een circulair businessmodel en doet de markt de rest”.
 

24 uur per dag

Van Werven Plastic Recycling vestiging in Dublin breidde afgelopen maart uit met een automatische was-, sorteer- en maallijn. Inmiddels draait deze lijn 24 uur per dag en zijn er meer dan vijftig medewerkers in dienst. Lees er hier meer over. 
 

Verder lezen

Van Werven tekent nieuw contract tijdens vakbeurs Recycling

Van Werven tekent nieuw contract tijdens vakbeurs Recycling

14 november 2019

Dé nationale vakbeurs voor recyclingtechniek en afvalmanagement wordt deze maand voor het tiende jaar gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Voor Van Werven dit jaar extra feestelijk; op de tweede beursdag tekenen zij een nieuw samenwerkingscontract.

Lees meer
​Minister uit Australië op bezoek bij Van Werven Plastic Recycling

​Minister uit Australië op bezoek bij Van Werven Plastic Recycling

29 november 2019

Plastic afval is een wereldwijd probleem. De oplossing hiervoor start bij bewustwording, politieke keuzes en betrokken ondernemerschap. Ook in Australië zoekt men naar de juiste aanpak. Voor inspiratie en bewezen oplossingen bezocht een Australische delegatie Van Werven in Biddinghuizen.

Lees meer