Menu

Landelijke Opschoondag: speciale opschoonactie gemeente Elburg

24 maart 2018

Vandaag is het weer zover: de Landelijke Opschoondag 2018. Door heel Nederland zijn diverse opschoonacties georganiseerd en ook in Elburg gaan grote groepen vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen.

Twee weken geleden ruimden leerlingen van de Timotheüsschool al zwerfafval op tijdens de Gekke Henkie Actie, maar vandaag is het voor heel Nederland tijd om de handen uit de mouwen te steken! Door heel Nederland worden er opschoonacties georganiseerd en ook gemeente Elburg laat de Landelijke Opschoondag niet onopgemerkt voorbij gaan. Al weken voor de officiële Opschoondag gingen scholen, sportclubs en andere vrijwilligersgroepen de straat op om zwerfafval te ruimen. Voor vandaag had de gemeente een speciale actie op het programma staan.

 

Harde werkers worden beloond!

Vanmorgen om 09:00 uur trok Wildbeheer samen met een grote groep vrijwilligers het buitengebied van gemeente Elburg in om daar zwerfafval op te ruimen. Tot 11:00 uur gingen zij met vuilniszakken, prikstokken en handschoenen in de weer om samen te zorgen voor een schonere omgeving. De groep keerde met volle zakken zwerfafval weer terug naar het terrein van camping de Scheepsbel, waar ze na het inladen van het zwerfvuil feestelijk werden ontvangen. Hoornblazers zorgden voor een muzikaal ontvangst en ook versnaperingen waren aanwezig om de harde werkers te belonen. 

 

Supporters van Schoon

De Landelijke Opschoondag werd dit jaar voor de 16e keer georganiseerd. Het doel van de actie is om het probleem van zwerfafval onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd een oplossing aan te dragen: sámen de buurt schoonhouden. Het aantal opschoonacties loopt ieder jaar weer op, wat laat zien dat steeds meer mensen zich in willen zetten voor een schonere buurt. Logisch, want een schone buurt is belangrijk. Het heeft ontzettend veel positieve effecten op het gedrag van mensen; in een schone buurt voelen mensen zich veiliger, meer betrokken en socialer.

Verder lezen

Brandweeroefening Van Werven Oldebroek

Brandweeroefening Van Werven Oldebroek

26 februari 2018

De brandweer oefent enkele keren per jaar bij diverse vestigingen van Van Werven. Maandagavond 26 februari vond er een brandweeroefening plaats aan de bovendwarsweg in Oldebroek. Voor deze oefening was een uitgebreid scenario bedacht, waarbij maar liefst vier personen moesten worden bevrijd. De oefening helpt de brandweer om de bij het bedrijf horende risico’s beter te begrijpen.

Lees meer
Nieuwe was- en maallijn Lanaken

Nieuwe was- en maallijn Lanaken

05 april 2018

Begin 2018 is in Lanaken (België) gestart met de uitbreiding van de vestiging aldaar. De Kunststof Recycling vestiging wordt uitgebreid met een nieuwe was- en maallijn. Vanaf dan kan er, naast gesorteerd en geshredderd, ook gewassen en gemalen worden. Op die manier levert deze vestiging zelf zijn eindproducten op. De eerste werkzaamheden zijn inmiddels verricht en medio juni zal de nieuwe lijn in productie zijn.

Lees meer