Menu

Nieuwe was- en maallijn Lanaken

5 april 2018

Begin 2018 is in Lanaken (België) gestart met de uitbreiding van de vestiging aldaar. De Kunststof Recycling vestiging wordt uitgebreid met een nieuwe was- en maallijn. Vanaf dan kan er, naast gesorteerd en geshredderd, ook gewassen en gemalen worden. Op die manier levert deze vestiging zelf zijn eindproducten op. De eerste werkzaamheden zijn inmiddels verricht en medio juni zal de nieuwe lijn in productie zijn.

De vestiging in Lanaken draait sinds november 2015. Tot nu toe worden er alleen binnenkomende kunststoffen gesorteerd en geshredderd. Deze gaan vervolgens als monostromen richting Biddinghuizen om daar verder verwerkt te worden. Het terrein in Lanaken wordt uitgebreid met een nieuwe was- en maallijn, waarvoor een nieuwe hal van 70 bij 35 meter wordt gebouwd. Met behulp van deze nieuwe lijn kan het verdere recyclingproces ook in Lanaken plaatsvinden. Volgend jaar zal er ook een nieuw kantoor en nieuwe weegbrug worden toegevoegd aan onze locatie in Lanaken.


Moderne aanpassingen

In februari 2017 is er een nieuwe was- en maallijn in productie gegaan in Selby, de Engelse kunststofrecycling vestiging van Van Werven. Deze veertig meter lange lijn was de blauwdruk voor nieuwe lijnen op andere vestigingen van Van Werven. Lanaken krijgt dezelfde was- en maallijn als in Selby, maar dan met enkele moderne aanpassingen, want de ontwikkelingen op dit gebied gaan snel. De lijn is in Nederland, door eigen medewerkers, gemaakt en geassembleerd. Er is een aparte loods gehuurd waar de lijn uitgebreid is getest. Zodra de vestiging in Lanaken er klaar voor is, hoeft de complete lijn alleen nog in onderdelen vervoerd te worden naar Lanaken.


Extra capaciteit

De was- en maallijn wordt volledig bestuurd door PLC met touchscreen. Dit betekent dat de machine zo slim geprogrammeerd is, dat hij bijna alle handelingen zelf uit kan voeren. Er zijn wel operators nodig, maar verder werkt alles in één lijn. Toch betekent deze nieuwe lijn een extra capaciteit van zo’n 15.000 ton maalgoed per jaar. Deze secundaire grondstoffen krijgen een hoogwaardige toepassing in bijvoorbeeld nieuw tuinmeubilair, de bouwsector, de automotive industrie en in huishoudelijke artikelen. Op deze manier leveren we op basis van kwaliteit een goede vervanger voor primaire grondstoffen, nemen we samen verantwoordelijkheid voor hergebruik en kunnen we dus CO2-emissies terugdringen. 

   


recyclingplastics.eu

Van Werven is voorstander van het recyclen van afval in Europa. De oplossing is niet het exporteren van kunststof afval naar Azië, maar het recyclen en afzetten van kunststoffen bínnen Europa. Met onze vestigingen zitten we dicht bij de bron waar het kunststof afval vrijkomt. De afzet van onze secundaire grondstoffen is gericht op de Europese kunststofindustrie. Behoud van grondstoffen binnen de EU en het opbouwen van kennis over recycling en hergebruik is onze oplossing voor het realiseren van een circulaire economie. Op de nieuwe website www.recyclingplastics.eu is alle informatie over deze recyclingactiviteit van Van Werven te vinden.
 

Verder lezen

Landelijke Opschoondag: speciale opschoonactie gemeente Elburg

Landelijke Opschoondag: speciale opschoonactie gemeente Elburg

24 maart 2018

Vandaag is het weer zover: de Landelijke Opschoondag 2018. Door heel Nederland zijn diverse opschoonacties georganiseerd en ook in Elburg gaan grote groepen vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen.

Lees meer
vanwervenkleding.nl uitgebreid met unieke runningkleding

vanwervenkleding.nl uitgebreid met unieke runningkleding

13 april 2018

In mei 2017 lanceerde Van Werven infra & recycling uit Oldebroek een eigen sportkledinglijn. Deze unieke lijn is vanaf 13 maart 2018 uitgebreid met runningkleding. Op www.vanwervenkleding.nl is vanaf nu wieler-, schaats- én runningkleding te bestellen in de subtiele stijl van Van Werven.

Lees meer