Menu

In actie om de gladheid te bestrijden

12 december 2017

Sinds vrijdag 8 december gingen in Nederland de temperaturen omlaag en viel er een dik pak sneeuw. Het KNMI adviseerde om niet onnodig de weg op te gaan, en dat was voor veel gladheidsbestrijders het signaal om wél de weg op te gaan. Ook Van Werven kwam met verschillende eenheden in actie om de wegen begaanbaar te houden. 

In Nederland is er volgens Rijkswaterstaat zo'n 7 miljoen kilo zout gestrooid en hebben de wagens ruim 40.000 km afgelegd. Als dienstverlender voor De Jong Zuurmond was Van Werven actief op de percelen van Rijkswaterstaat in Zwolle en 't Harde en voor de provincie Overijssel. Samen met Jan Bakker Transport B.V. en F. Eiland Transportbedrijf is Van Werven verantwoordelijk voor deze percelen.

  


Nieuwe opdracht

Dit jaar heeft Van Werven ook opdracht gekregen van de Jong Zuurmond om de gladheidsbestrijding te verzorgen op het Rijkswaterstaatperceel in Lelystad. Dit betekent dat wij de coördinatie op het steunpunt regelen en daarnaast de shovel en vrachtwagens leveren. Reimert, Stoter, Jan Bakker en G. van Dijk zullen ons hierbij ondersteunen. Daarnaast helpen wij vaste opdrachtgever Reimert in Dronten en Hoogeveen, naast de Rijkswaterstaatpercelen zijn wij verder actief voor o.a. de gemeente Oldebroek en op diverse bedrijfsterreinen.


Veiligheid op de weg

Erwin van Wijhe is als coördinator actief vanuit het steunpunt van Rijkswaterstaat in Zwolle. Hij is de schakel tussen de opdrachtgevers en de chauffeurs. "We hebben de afgelopen dagen met ruim dertig medewerkers van Van Werven én nog veel meer medewerkers van collega-bedrijven veel werk verzet. Dag en nacht. Dat is hard werken, maar ook dankbaar werk: bijdragen aan de veiligheid op de weg. Daarnaast vinden de meeste jongens het ook prachtig werk om te doen en zetten zij zich met plezier hiervoor in."

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen