Menu

​Eindejaarsgift voor tien goede doelen

27 december 2018

Van Werven schenkt dit jaar tien goede doelen een eindejaarsgift. Stichting Opkikker is een van de goede doelen. Jesse Mulder uit Oldebroek, inmiddels een bekende ambassadeur van de stichting, kreeg op donderdag 27 december symbolisch een geldbedrag overhandigd.


“Met dit geldbedrag hoop ik dat andere jonge patiënten, net als ons en onze families, zo’n mooie dag mogen beleven waarop ze even de ziekte vergeten en met elkaar plezier mogen maken”, vertelt Jesse (15). Met ‘ons’ doelt hij op Bert (15) die een erfelijke botaandoening heeft en Jessica (17) met diabetes. Zij mochten beiden zo’n onvergetelijke dag meemaken. Jessica: “Het is alweer zeven jaar geleden, maar ik weet het nog goed. Ik werd met een limousine opgehaald en de politiemotor die ervoor reed, liet al het verkeer stoppen. Onderwijl dronk ik kinderchampagne. Het heeft me enorm bemoedigd.”


V.L.N.R. Wilfred van Werven, Jessica Leusink, vader Andries Leusink, Bert van der Scheer, vader Henk van der Scheer en stichting Opkikker ambassadeur Jesse Mulder. Sichting Opkikker is een van de tien goede doelen die een eindejaarsgift van Van Werven ontvangt.
 

Kippenvel

De vaders van Jessica en Bert werken beiden bij Van Werven en hebben onafhankelijk van elkaar stichting Opkikker aangedragen als goede doel voor de eindejaarsgift. Henk van der Scheer, zeventien jaar vrachtwagenchauffeur bij Van Werven, is de vader van Bert: “Wij hebben destijds zo’n onvergetelijke dag met Stichting Opkikker gehad. Al je zorgen zijn dan even vergeten.” Andries, al bijna negenentwintig jaar kraanmachinist bij Van Werven, sluit zich hier volledig bij aan: “Als ik foto’s van deze dag terugzie, krijg ik opnieuw kippenvel.”
 

Betrokkenheid

Wilfred van Werven vertelt namens directie en aandeelhouders waarom het familiebedrijf een eindejaarsgift geeft. “Van Werven maakt sinds een aantal jaar de keuze om geen relatiegeschenken te versturen rondom de feestdagen, maar dit geld te schenken aan enkele goede doelen. Als we succesvol zijn, willen we vanuit ons morele kompas graag met elkaar delen. Een van onze kernwaarden is betrokkenheid en daarom hebben we aan al onze medewerkers gevraagd om goede doelen aan te dragen. Met enthousiasme is hier gehoor aan gegeven. Fantastisch om te kunnen vertellen dat alle tien doelen, die niet eerder zijn aangedragen, een gift krijgen. De verhalen van Bert, Jessica en Jesse raken mij. Ik vind het ontroerend hoe je zo’n heftige periode kunt meemaken en die kunt omzetten in zoiets positiefs als het ambassadeurschap.”
 

Mens en maatschappij

In totaal deelt Van Werven dit jaar 40.000 euro uit aan doelen die zich inzetten aan mens en maatschappij. Naast stichting Opkikker krijgen de volgende goede doelen een geldbedrag uitgereikt:
 
  • Join4Energy, heeft als missie om energiestofwisselingsziekten te stoppen.
  • Dirk Kuyt Foundation, maakt unieke sportmomenten mogelijk voor mensen met een beperking.
  • Stichting Open Doors, steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt.
  • Project voor weeskinderen in Kameroen, via de Vrije Oud Gereformeerde Gemeente in Oldebroek.
  • Het Adelaarsnest uit Oosterwolde, hier wonen mensen met een verstandelijke beperking.
  • IMPACT Navigators, netwerk van christelijke young professionals.
  • Stichting Afrika 2007 Zwolle, stelt zich ten doel de leef- en woonomstandigheden van de bevolking in het Zuidelijk deel van Afrika te verbeteren.
  • Stichting AirForYour, maakt zich sterk voor mensen met Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).
  • Bijbelverspreiding in Rwanda, via diaconie van de Hervormde Gemeente Eemnes.

Verder lezen

​Nieuwe vrachtwagens Van Werven

​Nieuwe vrachtwagens Van Werven

18 december 2018

Van Werven investeert in drie nieuwe vrachtwagens. Er is gekozen voor een Scania met een nieuw type L-cabine. Deze cabines hebben een verlaagde instap en extra goed zicht. De inzamelvoertuigen worden in twee fases geleverd. De eerste wagens zijn half december geleverd, de tweede fase komt begin januari.

Lees meer
​Van Werven TOP Onderneming

​Van Werven TOP Onderneming

07 januari 2019

Kunststof Recycling Van Werven is door ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) uitgeroepen tot TOP Onderneming van het Jaar 2018. Bedrijven uit de gemeente Dronten kunnen worden voorgedragen voor deze prijs.

Lees meer