Menu

​Nieuwe vrachtwagens Van Werven

18 december 2018

Van Werven investeert in drie nieuwe vrachtwagens. Er is gekozen voor een Scania met een nieuw type L-cabine. Deze cabines hebben een verlaagde instap en extra goed zicht. De inzamelvoertuigen worden in twee fases geleverd. De eerste wagens zijn half december geleverd, de tweede fase komt begin januari.

Van Werven heeft vier achterladers, die gemiddeld tien jaar dienst doen. Drie wagens waren aan vervanging toe. De lage instap van het type L-cabine in combinatie met een achterlader is een unieke keuze die tot op heden nog niet gemaakt werd. Naast dat er wederom bewust gekozen is voor een lage instap, is het zicht een belangrijk aandachtspunt geweest. De nieuwe inzamelvoertuigen hebben naast een frontspiegel ook een frontcamera gemonteerd. Met deze oplossingen is er nagenoeg geen dode hoek meer voor de chauffeur aanwezig. De opbouw is gedaan door Haller Benelux en heeft een inhoud van 24 m3. Daarnaast is de auto voorzien van een weegsysteem van AE Van de Vliet.
 

Vertrouwensband

In de keuze voor een nieuwe wagen laat Van Werven zich leiden door de ervaring van zijn chauffeurs. Een van hen is Gerhard Nijhof: “Ruim tien jaar heb ik in mijn huidige wagen gereden en dat heb ik met veel plezier gedaan. Het klinkt misschien raar, maar je bouwt een soort vertrouwensband met je wagen op. Je weet precies wat je wel en niet kunt doen. Na zoveel jaren heeft de wagen zijn best gedaan en is hij aan vervanging toe. Ik ben blij dat we weer gekozen hebben voor een lage instap. Op sommige dagen klim ik meer dan honderd keer de wagen in en uit. Daarnaast gaan we nog meer opvallen door betere verlichting. Komende week hoop ik ermee te mogen rijden. Een nieuwe wagen betekent een nieuwe uitdaging, die ik met plezier tegemoet zie.”
 

Hergebruik

De inzamelvoertuigen worden gebruikt voor het ophalen van het bedrijfsafval met behulp van rolcontainers. Na inzameling wordt het bedrijfsafval naar een van onze recyclinglocaties getransporteerd.  Na op- en overslag wordt dit afgezet naar afvalsorteerinstallaties waar het wordt gescheiden in verschillende deelstromen die vervolgens geschikt zijn voor hergebruik in een nieuwe levenscyclus. Voorbeelden hiervan zijn kunststoffen en papier en karton. Op de zijkant van de wagens wordt reclame gemaakt voor de verhuur van afvalcontainers via onze webshop. Vind hier alle info.

Verder lezen

Veiling overtollig materieel Van Werven

Veiling overtollig materieel Van Werven

23 november 2018

Troostwijk veilt grondverzet-, bouw- en landbouwmachines van Van Werven. Er is een ruime keuze uit, onder andere, Volvo knikdumpers, Merlo verreikers en Fendt tractoren. Het meest bijzondere item van dit jaar is een legerbrug.

 

Lees meer
​Eindejaarsgift voor tien goede doelen

​Eindejaarsgift voor tien goede doelen

27 december 2018

Van Werven schenkt dit jaar tien goede doelen een eindejaarsgift. Stichting Opkikker is een van de goede doelen. Jesse Mulder uit Oldebroek, inmiddels een bekende ambassadeur van de stichting, kreeg op donderdag 27 december symbolisch een geldbedrag overhandigd.

Lees meer