Menu

​Van Werven TOP Onderneming

7 januari 2019

Kunststof Recycling Van Werven is door ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) uitgeroepen tot TOP Onderneming van het Jaar 2018. Bedrijven uit de gemeente Dronten kunnen worden voorgedragen voor deze prijs.

“Deze titel is een prachtig erkenning voor onze recycling activiteit die we inmiddels in verschillende landen in Europa uitvoeren”, reageert managing director Ton van der Giessen: “We zijn dertien jaar geleden in Biddinghuizen met een locatie gestart en dat is nog altijd de grootste locatie en bovendien het centrale Europese kennis- en innovatiecentrum. Naast verdere uitbreiding van de kunststof recycling activiteit zien we ook mogelijkheden om andere duurzame activiteiten aan onze locatie in Biddinghuizen toe te voegen. Activiteiten die passen bij de ‘nieuwe economie’ en de Omgevingsvisie van Flevoland om in 2030 volledig circulair te zijn. Samen met de gemeente Dronten willen we daar graag invulling aan geven.”


Foto's: Fotostudio Wierd


Juryrapport

In het juryrapport wordt onder meer het recyclingproces geprezen, dat door Van Werven zelf wordt ontwikkeld en waarbij veel installaties in eigen beheer worden gebouwd. Ook de groei op zowel nationaal als op internationaal niveau springt in het oog en uiteraard is er waardering geuit betreft het duurzame karakter van het bedrijf.
 

Goed ondernemerschap

De bekendmaking van TOP Onderneming van het Jaar vond plaats tijdens het OVDD Nieuwjaarsfeest op 5 januari in De Meerpaal in Dronten. Door het jaarlijks toekennen van deze prijs wil OVDD haar bewondering en waardering tonen voor alle, zeer uiteenlopende bedrijven in de gemeente Dronten. Ook willen zij het belang van goed ondernemerschap voor de economie en de werkgelegenheid in de gemeente onderstrepen. De Onderneming van het Jaar verkiezing bestaat uit nog twee categorieën: Talent van het Jaar, gewonnen door Carpe Diem Makelaardij En Beste Detaillist van het Jaar, gewonnen door Tietema’s Bakkerij.
 
Naast dat Van Werven zich een jaar lang TOP Onderneming van het Jaar mag noemen, mag het bedrijf ook Dronten vertegenwoordigen tijdens het provinciale Flevopenningengala op 12 april.
 

150 miljoen kilo harde plastics

Van Werven heeft medio 2019 de capaciteit om op jaarbasis 150 miljoen kilo harde plastics te recyclen op zes vestigingen in Europa. De secundaire grondstof wordt in Europa ingezet in de maakindustrie. Met deze activiteit  biedt Van Werven aan ruim driehonderdvijftig mensen werkgelegenheid en de verwachting is dat er in het jaar 2019 nog honderd mensen bijkomen. Veel mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt krijgen een kans. Naast medewerkers uit Oost Europa werken er ook immigranten uit Somalië, Irak, Syrië en Eritrea.
 
 

Verder lezen

​Eindejaarsgift voor tien goede doelen

​Eindejaarsgift voor tien goede doelen

27 december 2018

Van Werven schenkt dit jaar tien goede doelen een eindejaarsgift. Stichting Opkikker is een van de goede doelen. Jesse Mulder uit Oldebroek, inmiddels een bekende ambassadeur van de stichting, kreeg op donderdag 27 december symbolisch een geldbedrag overhandigd.

Lees meer
Van Werven start plastic recycling in Zweden

Van Werven start plastic recycling in Zweden

10 januari 2019

Van Werven is sinds 2 januari ook in Zweden actief. Vanuit de plaats Sexdrega zal Van Werven Sweden AB gemengde harde kunststoffen sorteren en vanaf medio 2019 verder opwerken tot hoogwaardige grondstoffen.
 

Lees meer