Menu

ecoBirdy wint prestigieuze award dankzij grondstoffen Van Werven

23 mei 2018

ecoBirdy heeft de Good Design Award gewonnen in de categorie productdesign. De producten van ecoBirdy zijn voor 100% gemaakt met hergebruikte grondstoffen van Van Werven. Het is de hoogst gewaardeerde prijs in ontwerpinnovatie in Australië. Afgelopen week is deze award uitgereikt tijdens de jaarlijkse Good Design Awards Ceremony in Sydney.

Sociale impact

De jaarlijkse Good Design Awards worden uitgereikt sinds 1958 en eren de beste nieuwe producten en diensten op de markt, waarbij ze onder meer kijken naar de sociale impact die het heeft.  De jury is enthousiast over ecoBirdy vanwege het verhaal achter het project. “Het is zo’n inspirerend project dat zal helpen onze toekomstige generaties te informeren over duurzame producten en het heeft de potentie om de welvaart van onze wereld te beïnvloeden. Well done.”
 

Circulaire samenleving

Van Werven wil een bijdrage leveren aan een circulaire samenleving en de producten van ecoBirdy zijn daarvan een tastbaar symbool. ecoBirdy heeft laten zien hoe ze speelgoed uit grof huishoudelijk kunststofafval weer 100% hergebruikt. Met de secundaire grondstoffen van Van Werven heeft ecoBirdy nieuwe producten gemaakt. Zoals een klein kinderstoeltje van afgedankt kinderspeelgoed. Bekijk in onderstaande video hoe afval weer een kinderstoeltje wordt.


Vertrouwd met hergebruik

Het project is een exclusieve samenwerking tussen het Belgische designmerk en de Nederlandse kunststofrecycler. Met behulp van de Europese Unie is het project opgezet in meerdere landen. Doel is om kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met hergebruik.

Foto: ecoBirdy®

Verder lezen

Uitnodiging Pensioenfeest Jan van Werven

Uitnodiging Pensioenfeest Jan van Werven

15 mei 2018

Na 40 jaar werken heeft Jan van Werven besloten om te gaan genieten van zijn pensioen. Ter gelegenheid daarvan wordt vrijdag 18 mei zijn pensioenfeest gehouden. 

Lees meer
Jan van Werven na 40 jaar met pensioen

Jan van Werven na 40 jaar met pensioen

24 mei 2018

Op vrijdag 18 mei 2018 heeft Jan van Werven een punt gezet achter zijn werkzame jaren bij Van Werven. Hij is de laatste van de drie directeuren uit de tweede generatie Van Wervens die aan het roer stond bij familiebedrijf Van Werven. 

Lees meer