Menu

Jan van Werven na 40 jaar met pensioen

24 mei 2018

Op vrijdag 18 mei 2018 heeft Jan van Werven een punt gezet achter zijn werkzame jaren bij Van Werven. Hij is de laatste van de drie directeuren uit de tweede generatie Van Wervens die aan het roer stond bij familiebedrijf Van Werven. 

Jan neemt weliswaar afscheid als directeur, maar zal als aandeelhouder betrokken blijven bij het bedrijf en bij de begeleiding van de realisatie van het windmolenpark. Hij kreeg een receptie voor zakelijke relaties en een pensioenfeest voor familie, vrienden en collega’s aangeboden.


Afval heeft nooit bestaan

Jan startte zijn loopbaan bij Van Werven in 1978 als één van de drie broers uit de tweede generatie. Hij is een markante persoonlijkheid voor wie afval écht nooit bestaan heeft. Jan dacht in oplossingen en zette duurzaamheid neer als fundament van het bedrijf. Zuinig omgaan met de schepping was zijn drijfveer. Die missie is bij Van Werven zichtbaar geworden door naast de reeds bestaande infra-activiteiten in te zetten op recycling, biomassa, compostering en opwekking van duurzame energie. Gericht op people en planet, maar met een scherp oog voor profit. Want winst was volgens Jan geen doel op zich, maar een voorwaarde voor continuïteit.
 
Mede door de inzet van Jan is Van Werven anno 2018 meer dan twaalf keer CO2-neutraal. Maar volgens Jan van Werven was dit nog niet genoeg. Zijn streven is om met het bedrijf ook energieneutraal te worden, door de opwekking van hernieuwbare energie met windmolens. Een proces dat al meer dan 20 jaar loopt maar waar Jan zich nog steeds volop voor inzet. Kenmerkend, want volgens velen die hem kennen is Jan absoluut geen opgever.


 

Pensioenfeest

Op 18 mei nam Van Werven officieel afscheid van Jan van Werven als directeur van het familiebedrijf. ’s Middags waren er zo’n 180 zakelijke relaties aanwezig om Jan de hand te schudden en terug te blikken op de vele jaren van samenwerking. ’s Avonds waren familie, vrienden en collega’s aanwezig om op informele wijze terug te kijken op 40 jaar Van Werven. De avond werd afgesloten met een lasershow.

Namens Van Werven ontving Jan een cheque voor een tweetal goede doelen die hij al jaren een warm hart toedraagt: zijn eigen stichting Je Maintiendrai, die hulp biedt aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel en The Art of Charity, die mensen in de armste landen ter wereld op duurzame wijze wil leren hoe ze zichzelf kunnen voorzien van de primaire levensbehoefte; voedsel. Ook mensen die een cadeau wilden geven, konden een gift achterlaten voor deze goede doelen.
 

Dankbaarheid

Jan van Werven: “Ik kan niet anders dan met heel veel dankbaarheid terugkijken op de afgelopen 40 jaar. De warme reacties op mijn pensioen hebben me overweldigd en via deze weg wil ik graag een ieder bedanken voor zijn komst of berichten.” Vervelen zal Jan zich niet de komende jaren. “Ik zal me blijven inzetten voor de komst van een windmolenpark in Hattemerbroek en hoop daarnaast verder te werken aan onze stichting Je Maintiendrai en mijn rol bij The Art of Charity.

Verder lezen

ecoBirdy wint prestigieuze award dankzij grondstoffen Van Werven

ecoBirdy wint prestigieuze award dankzij grondstoffen Van Werven

23 mei 2018

ecoBirdy heeft de Good Design Award gewonnen in de categorie productdesign. De producten van ecoBirdy zijn voor 100% gemaakt met hergebruikte grondstoffen van Van Werven. Het is de hoogst gewaardeerde prijs in ontwerpinnovatie in Australië. Afgelopen week is deze award uitgereikt tijdens de jaarlijkse Good Design Awards Ceremony in Sydney.

Lees meer
Van Werven Plastic Recycling op Europese beurzen aanwezig

Van Werven Plastic Recycling op Europese beurzen aanwezig

15 juni 2018

Deze maand is Van Werven aanwezig op twee beurzen in Europa voor de recyclingbranche. PDM Event in Telford en de beurs in Duitsland: PR World Exhibition. Tientallen bedrijven in de branche zullen als standhouder aanwezig zijn.

Lees meer