Menu

​Drie nieuwe Mercedes vrachtwagens geleverd

4 december 2017

Op vrijdag 1 december werden er drie nieuwe Mercedes vrachtwagens afgeleverd bij Van Werven in Oldebroek. De vrachtwagens zijn opgebouwd met een haakarmsysteem en worden ingezet voor containertransport. Het zijn drie unieke vrachtwagens, dankzij verschillende innovaties die zijn toegepast.

De drie Mercedes Actros 6x2 vrachtwagens zijn opgebouwd met een Pallift 26T haakarmsysteem. Door het dubbelschanierend armsysteem is dit systeem 60% krachtiger dan een standaard haakarm. Verder zijn de auto’s voorzien van automatisch smeersysteem en een VBK afnetsysteem. De nieuwe vrachtwagens worden voornamelijk gebruikt met een drie-assige aanhanger en 40m³ containers. Uiteraard worden deze nieuwe vrachtwagens geleverd met Euro 6-motoren. Deze veel schonere motoren gaan ook aanzienlijk spaarzamer om met energie. Dit past goed bij de duurzaamheidsvisie van Van Werven.
 

Widespread

De auto zelf is behoorlijk aangepakt. Zo is het standaard tandemstel aangepast door Veldhuizen uit Groenekan naar een widespread. Dit betekent dat de derde as naar achteren is gezet. Wanneer de afstand minimaal 180 cm bedraagt, wordt het niet meer als een tandemstel gezien, maar als twee aparte assen. Hierdoor wordt het laadvermogen aanzienlijk vergroot. Een mooi stukje techniek waar Van Werven mee innoveert.

 

Gewijzigde openingstijden tijdens vakantieperiode

Klik om te lezen