Menu

‘Circulaire container’ geeft bouwmaterialen een tweede leven

17 februari 2021

Op elk bouwproject zie je ze staan: containers voor bouw- en sloopafval, puin, hout, kunststoffen en restafval. Van Werven biedt vanaf nu een extra container aan. De circulaire container moet voorkomen dat materialen onnodig verloren gaan.

Van Werven is al decennia actief in de afvalinzameling en recycling. Het bedrijf ontplooide, samen met enkele partners, een nieuw initiatief. Martijn Hendriks, bedrijfsleider afvalinzameling & recycling bij Van Werven: “Normaal wordt een container enkel gebruikt voor afval, wat later gesorteerd wordt in deelstromen, om daarna zo veel mogelijk als  grond- of bouwstof te fungeren. Er was nog geen alternatief voor materialen die direct opnieuw gebruikt kunnen worden.”
 

Direct herbruikbare materialen

Daarvoor bedacht Van Werven de ‘circulaire container’. Martijn: “Deze container wordt gebruikt als transportmiddel van herbruikbare materialen. We verplaatsen de container naar een andere locatie, waar de materialen een ‘volgend leven’ krijgen. Dit kunnen bijvoorbeeld deuren of kozijnen zijn, afkomstig van een renovatie, die uiteindelijk weer ingezet worden bij nieuwbouw.”
 

Circulaire hub

De ‘circulaire container’ kan direct worden verplaatst naar een volgend project. Als de tijdlijn niet overeenkomt, is het alternatief om de inhoud op te slaan op een circulaire hub. Vanaf daar kunnen de materialen alsnog een nieuwe bestemming krijgen.
 

Circulair slopen

Circulariteit is niet alleen relevant op bouwprojecten, maar biedt ook op sloopprojecten kansen. Projectleider sloopwerken Lars Hoogeboom, Van Werven: “Ook vanuit onze sloopprojecten zien we een belangrijke rol voor de circulaire hub. Er zijn steeds meer mogelijkheden om materialen opnieuw te gebruiken. Al in de aanbestedingsfase kijken we welke materialen we direct kunnen hergebruiken en deze demonteren we zorgvuldig. Vanuit onze hubs worden deze materialen opnieuw ingezet.”

Verder lezen

​Afvalinzameling opgeschort vanwege winters weer

​Afvalinzameling opgeschort vanwege winters weer

08 februari 2021

De inzameling van huisvuil en bedrijfsafval door Van Werven is vanwege het winterse weer vertraagd of uitgevallen. De meeste wegen zijn door de sneeuw te glad geworden voor de vuilniswagens. Zodra de wegen weer begaanbaar zijn, hervatten we de inzameling.
 

Lees meer
Volop publiek bij plaatsing laatste windmolen ‘Peace’

Volop publiek bij plaatsing laatste windmolen ‘Peace’

10 april 2021

Op vrijdag 9 april werd de laatste van de vier windmolens in Hattemerbroek geplaatst. Tientallen belangstellenden stonden aan de rand van het weiland om getuige te zijn van een knap staaltje vakmanschap.

Lees meer