Menu

Aangepast handelingskader voor hergebruik van PFAS-houdende grond en baggerspecie

3 december 2019

In een brief van 8 juli 2019 heeft Staatssecretaris Van Veldhoven de Tweede Kamer het ‘Tijdelijk handelingskader voor hergebruik van PFAS-houdende grond en baggerspecie' aangeboden. Op basis van dit handelingskader hebben wij ons acceptatiebeleid aangepast, hierover hebben wij u op 19 juli jl. geïnformeerd.

Daarnaast hebben wij aangegeven u gelijk op de hoogte te stellen zodra eventuele wijzigingen of aanpassingen in het beleid doorgevoerd zou worden. Graag informeren wij u over de aangepaste toepassingsnormen en de consequenties daarvan op ons acceptatiebeleid.


Grens verhoogd naar 0,8 µg/kg.ds

In het tijdelijk handelingskader was een grens van 0,1 μg/kg.ds voor PFAS opgenomen, deze grens is per 1 december 2019 verhoogd naar 0,9 μg/kg.ds voor PFOS en 0,8 μg/kg d.s voor PFOA en andere PFAS. Dit betekent nog steeds dat er PFAS-analyses meegenomen dienen te worden, de aangepaste norm vergroot echter wel het afzetpotentieel. Dit heeft ons doen besluiten om het acceptatiebeleid te versoepelen en de acceptatietarieven weer naar beneden bij te stellen.

Grond (AW2000, Wonen, industrie of verontreinigd), baggerspecie of funderingsmaterialen uit PFAS en/of GenX verdachte gebieden accepteren wij enkel met voor informatie.

> lees hier de brief met alle informatie over Van Wervens beleid omtrent het Tijdelijk handelingskader ‘PFAS’


Meer informatie

Het nieuwe beleid geldt per direct, voor zowel reeds uitgebrachte aanbiedingen als nieuwe aanvragen. Mocht u naar aanleiding van het nieuwe beleid nog vragen hebben dan kunt u ons te alle tijde bereiken voor overleg dan wel advies.

Daarnaast kunt u gebruik maken van reeds bekende informatie welke beschikbaar is via deze link. 

Voor nadere informatie staan wij u graag te woord. Hiervoor kunt u contact opnemen met één van uw contactpersonen via 0525 63 1441. 

Verder lezen

Feest voor gepensioneerde en jubilerende medewerkers Van Werven

Feest voor gepensioneerde en jubilerende medewerkers Van Werven

02 december 2019

Tien eregasten stonden afgelopen vrijdagavond centraal tijdens de receptie voor gepensioneerde en jubilerende medewerkers van Van Werven. Met een opkomst van bijna vijfhonderd gasten was het feest een groot succes.

Lees meer
Eindejaarsgift Van Werven naar tien goede doelen

Eindejaarsgift Van Werven naar tien goede doelen

27 december 2019

Van Werven maakt sinds een aantal jaar de keuze om geen relatiegeschenken te versturen rondom de feestdagen, maar dit geld te schenken aan enkele goede doelen. Een van onze kernwaarden is betrokkenheid en daarom vragen directie en aandeelhouders aan alle medewerkers om goede doelen aan te dragen. Ook dit jaar is hier met enthousiasme gehoor aan gegeven. 

Lees meer