Menu

​Van Werven werkt mee aan NPO 2-programma De Monitor

8 juni 2020

Het tv-programma De Monitor besteedde maandagavond 8 juni aandacht aan plastic recycling. De reportage is gericht op de grote voorraden plastic die staan te wachten om te worden hergebruikt. Van Werven werkt mee aan dit programma, dat op maandagavond 8 juni om 22.15 te zien is op NPO 2. 

Bij recyclingbedrijven hoopt het plastic afval zich op. Duizenden big bags met gerecycled plastic afval staan te wachten om te worden hergebruikt. Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat zoekt naar afnemers, maar de vraag naar gerecycled plastic daalt. Dat zegt ze in het tv-programma Monitor van KRO-NCRV dat vanavond wordt uitgezonden.
 
> lees hier het bijbehorende artikel van de NOS: ‘Verwerkt plastic afval te duur voor hergebruik, recyclers in problemen’


Bekijk hier de aflevering terug. 

Volwassen markt

Presentator Teun van de Keuken bezocht ook de recyclingvestiging van Van Werven voor het tv-programma. Samen met CEO Ton van der Giessen sprak hij over de huidige voorraden eindproduct en de teruglopende verkoop van recyclaat bij iedereen die actief is met het recyclen van plastic. Van der Giessen: “De huidige crisis geeft nog eens aan dat plastic recycling wel een sterke wens is, maar nog niet in een volwassen markt zit. Wij willen graag een bijdrage leveren in het volwassen maken van deze markt, samen met de politiek, brancheorganisaties en producenten van nieuw plastic.”
 
> Lees meer over de economische haalbaarheid van het businessmodel van plastic recycling in deze bijdrage op onze website: ‘gevangen tussen twee systemen’.

Foto: De Monitor

Verder lezen

​Staatssecretaris Van Veldhoven geeft startsein voor nieuwe sortering

​Staatssecretaris Van Veldhoven geeft startsein voor nieuwe sortering

26 mei 2020

Tijdens haar bezoek aan Van Werven heeft staatssecretaris Van Veldhoven een nieuwe sorteerinstallatie voor plastic afval in werking gezet. Met de nieuwe installatie kan het plastic afval van onder meer milieustraten worden gesorteerd op 24 verschillende soorten plastic. 

Lees meer
Fase 1 bouw windmolenpark Hattemerbroek gereed

Fase 1 bouw windmolenpark Hattemerbroek gereed

14 juli 2020

De eerste fase van de bouw van het windmolenpark in Hattemerbroek is op 10 juli afgerond. In deze fase realiseerde Van Werven de toegangsweg en vier kraanopstelplaatsen. Het volledige project is naar verwachting in juni 2021 gereed.

Lees meer