Menu

Van Werven voegt zuigwagen toe aan machinepark

5 november 2021

Begin 2022 breidt Van Werven zijn machinepark uit met een op afstand bestuurbare zuigwagen. ‘Grondzuigen’ is een moderne techniek die de ondergrondse infrastructuur blootlegt, zonder in de bodem aanwezige boomwortels, kabels en leidingen te beschadigen. Deze manier van ‘graven’ is vooral van meerwaarde op risicovolle locaties en op plekken waar de ruimte beperkt is.

Van Werven Infra ziet de zuigwagen als een mooie toevoeging aan zijn machinepark. Harry Hertsenberg, directeur infra: “Een groot voordeel van deze techniek is dat het heel nauwkeurig en veilig werkt. Zuigwagens zijn inzetbaar op veel verschillende projecten. Zo bieden ze een uitkomst in de grond-, weg- en waterbouw, bij kabel- en leidingbeheer, bij railbeheer, bij milieu- en precisiewerk en bij industriewerkzaamheden.”


 

Zuigwagen op project Amstel

Het werken met een zuigwagen werd door Van Werven op project Amstel in Amsterdam uitgebreid getest. Hier ontgroeven we in opdracht van Strukton een nieuwe reizigerstunnel. We werkten met elektrisch materieel én een zuigwagen. “Ideaal”, vindt Ton Mouris, uitvoerder bij Van Werven. “Op dit project was er te weinig ruimte voor andere machines en het was onmogelijk om zand van bovenaf weg te scheppen. Dan is zo’n zuigwagen erg handig.”

Met deze uitbreiding kan Van Werven zijn opdrachtgevers nog meer bieden. Harry: “Vooral op projecten waar opdrachtgevers tegen uitdagingen als beperkte ruimte en risico’s in de grond aanlopen, kunnen wij een mooie oplossing bieden.”


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met Richard van Leeuwen via 06 410 856 24 of r.vanleeuwen@vanwerven.nl

Verder lezen

Van Werven op 4 en 5 november op PRSE Amsterdam

Van Werven op 4 en 5 november op PRSE Amsterdam

02 november 2021

Van Werven plastic recycling is op 4 en 5 november te vinden op de Plastic Recycling Show Europe (PRSE) in de RAI te Amsterdam. Deze internationale beurs is gericht op de hele kunststofbranche. Bezoek ons op stand C23.

Lees meer
Award voor Van Werven: Beste Familiebedrijf van Gelderland

Award voor Van Werven: Beste Familiebedrijf van Gelderland

25 november 2021

Van Werven infra & recycling mag zich het beste familiebedrijf van Gelderland 2021 noemen. Uit ruim zeventig genomineerde bedrijven maakte de organisatie gisteren de winnaar bekend. Wilfred van Werven: “Dit is een prachtige ode aan de huidige én alle voorgaande generaties.”

Lees meer