Menu

Van Werven viert 75-jarig bestaan met jubileumjaar

28 december 2020

Van Werven infra & recycling bestaat in december 2020 75 jaar. Normaliter reden voor het bedrijf om groots uit te pakken, maar vanwege het coronavirus zijn de feestelijkheden uitgesteld. Van Werven maakt van 2021 een jubileumjaar en hoopt dat jaar wél af te sluiten met de traditionele open dag.

Willem van Werven was vierentwintig jaar toen hij vlak na de oorlog als zzp’er begon met Van Werven. Vijfentwintig jaar na de oprichting had Willem evenveel medewerkers in dienst: vijfentwintig man (letterlijk mannen, er werkten toen nog geen vrouwen in het bedrijf). Inmiddels is het bedrijf jaren verder en telt het ruim vierhonderd medewerkers.
 

Volop in ontwikkeling

Met name de laatste decennia heeft het familiebedrijf zich flink ontwikkeld. Het dienstenpakket is verbreed en Van Werven mag zich met recht een veelzijdige dienstverlener noemen. Het bedrijf werkt dagelijks aan een duurzame infrastructuur, recycling (circulaire economie) en een vruchtbare bodem.
Duurzaamheid is altijd een belangrijk onderwerp geweest bij Van Werven. Met zijn kunststofrecycling is het bedrijf koploper in Europa. Van Werven zet hiermee belangrijke stappen naar een circulaire economie. Daarnaast investeerde het familiebedrijf in 2020 in verschillende emissieloze en emissiearme machines. Zo had Van Werven een primeur met zijn elektrische Ahlmann en voegde het bedrijf een elektrische shovel en kraan toe aan het wagenpark. Met stikstoffilters wordt ook veel uitstoot voorkomen.
 

2021 wordt een feestjaar

Elke vijf jaar viert Van Werven zijn jubileum met een open dag voor belangstellenden. Dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten. “Maar wat in het vat zit, verzuurt niet”, stelt Cor van Werven opgewekt. “In 2021 gedenken we ons 75-jarig jubileum een jaar lang. Binnenkort komt een speciale jubileumwebsite online, waarop we terugblikken en vooruitkijken. We hopen in december 2021 ons jubileum alsnog te vieren met een open dag.”


Verder lezen

Vervanging weegbrug Recycling Van Werven Harderwijk

Vervanging weegbrug Recycling Van Werven Harderwijk

22 december 2020

In week 52 en 53 vervangen wij onze weegbrug in Harderwijk. Hierdoor is er in deze twee weken geen weegbrug aanwezig. Hiervan kun je enige overlast ervaren, al proberen we dit tot een minimum te beperken. 

Lees meer
Aandelen Van Werven volledig naar derde generatie

Aandelen Van Werven volledig naar derde generatie

30 december 2020

Familiebedrijf Van Werven bestaat deze maand 75 jaar. Oud-directeur en aandeelhouder Jan van Werven grijpt het moment aan om zijn aandelen over te dragen aan de derde generatie. Het is het einde van een tijdperk waar Jan dankbaar op terug kijkt. Woensdag 23 december werd de akte notarieel ondertekend.

Lees meer