Menu

Van Werven opent vijfde recyclinglijn in Biddinghuizen

13 juni 2019

De capaciteit om plastic te recyclen is bij Van Werven in Biddinghuizen uitgebreid met een vijfde lijn. Met deze lijn is het recyclingpercentage van gebruikte harde kunststoffen verhoogd. ”Nog meer waardevolle grondstoffen worden door deze lijn behouden”, vertelt managing director Ton van der Giessen.

“In de markt van gebruikte kunststoffen zien we steeds meer verschillende soorten. Bijvoorbeeld technische kunststoffen ABS/PS en producten gemaakt van gerecyclede PEPP kunststoffen met toevoeging van mineralen. Om deze stromen goed te kunnen recyclen, is een nieuwe methode nodig”, aldus Van der Giessen. De nieuwe recyclingtechniek is hier volledig op gericht. Met als gevolg dat Van Werven meer verschillende producten kan verkopen en leveranciers een zo hoog mogelijk recyclingpercentage biedt.
 

Kringloop lokaal sluiten

Na Lanaken, Dublin en twee lijnen in Polen, is de nieuwe lijn in Biddinghuizen in een periode van negen maanden, de vijfde lijn die geopend is. De recyclingcapaciteit is hiermee met honderd procent gegroeid. Van der Giessen: “China heeft de grenzen voor plastic afval gesloten en daar maakt Van Werven gebruik van. Door het sluiten van de grenzen kunnen wij onze capaciteit laten groeien. Een mooie ontwikkeling. Ons doel is de kringloop zoveel mogelijk lokaal te sluiten.” Met de vijfde lijn is de recyclingcapaciteit in Biddinghuizen met dertig procent gegroeid naar 65 miljoen kilo per jaar.
 
De techniek van de nieuwe lijn is in eigen huis ontwikkeld en volledig geautomatiseerd. In de afgelopen maanden is de nieuwe lijn getest en aangepast voor een optimaal resultaat. Inmiddels is de lijn volledig operationeel en feestelijk ‘geopend’. Het project is uitgevoerd met subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, Nationale regelingen EZ-subsidies, Topsector Energie uitgevoerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
 
Lees hier meer over de nieuwe locatie in Polen die onlangs is geopend.
 

Verder lezen

Van Werven opent plastic recycling locatie in Polen

Van Werven opent plastic recycling locatie in Polen

11 juni 2019

Afgelopen weekend hebben de Poolse minister Jadwiga Emilewicz, de Nederlandse ambassadeur Ron van Dartel en directeur milieu-inspectie Paweł Ciecko de nieuwe locatie van Van Werven in Polen officieel geopend. Met deze nieuwe locatie verhoogt Van Werven zijn plastic recyclingcapaciteit met vijfentwintig procent.

Lees meer
5 vragen aan onze nieuwe collega's Jochem Pruim en Peter Looijen

5 vragen aan onze nieuwe collega's Jochem Pruim en Peter Looijen

21 juni 2019

Sinds kort heeft Van Werven twee nieuwe gezichten bij afvalinzameling en recycling. Jochem Pruim en Peter Looijen zijn in dienst als accountmanager en teamleider verkoop. Wij stellen hen vijf vragen.

Lees meer