Menu

Van Werven opent plastic recycling locatie in Polen

11 juni 2019

Afgelopen weekend hebben de Poolse minister Jadwiga Emilewicz, de Nederlandse ambassadeur Ron van Dartel en directeur milieu-inspectie Paweł Ciecko de nieuwe locatie van Van Werven in Polen officieel geopend. Met deze nieuwe locatie verhoogt Van Werven zijn plastic recyclingcapaciteit met vijfentwintig procent.

“Dat betekent met alle Van Werven vestigingen nu 150 miljoen kilo recyclaat per jaar”, aldus Ton van der Giessen, managing director. Het initiatief is een samenwerking tussen Van Werven Plastic Recycling en Plastic Worx uit Polen. Vanaf de start van de plastic recycling activiteiten in 2006 maakt Van Werven gebruik van de diensten van Plastic Worx. De locatie richt zich vooral op input vanuit Duitsland, maar zal, naarmate de markt in Polen groeit, ook plastic afval uit Polen gaan verwerken. Minister Jadwiga Emilewicz: “Momenteel wordt er 10% van het plastic in Polen gerecycled. Ons doel is 60% recycling. Van Werven biedt met hun initiatief in Polen een belangrijke bijdrage aan de realisatie hiervan.” Voor een optimaal recyclingproces is bij het ontwerp van de gebouwen en installaties gebruik gemaakt van de opgebouwde ervaring in de afgelopen jaren. Van Werven is zeer enthousiast over het eindresultaat: “Het is mooi om te zien hoe onze schetsen van ’thuis’ nu in Polen werkelijkheid zijn geworden”, vertelt Ton van der Giessen.
 

Europese circulaire doelstellingen

Op de locatie zijn vijftig medewerkers dagelijks actief om de kunststoffen te sorteren en te verwerken tot een secundaire hoogwaardige grondstof. Met de komst van deze nieuwe locatie telt Van Werven zes vestigingen waar plastic gerecycled wordt. Het bedrijf startte twaalf jaar geleden in Nederland en is inmiddels ook actief in België, Engeland, Ierland en Zweden. Hiermee geeft Van Werven invulling aan zijn visie om de kringloop zoveel mogelijk lokaal te sluiten. Dit draagt bij aan de Europese doelstelling om plastic afval niet meer te verbranden of te storten, maar circulair toe te passen. Ambassadeur Ron van Dartel: “Dit bedrijf is een voorbeeld van een samenwerking tussen Nederland en Polen waarmee een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan het realiseren van de Europese circulaire doelstellingen.”

 
Lees hier meer over de bijzondere locatie waar het drie hectare grote complex gebouwd is en bekijk de compilatievideo van de bouw.

Verder lezen

Gewijzigde openingstijden Koningsdag

Gewijzigde openingstijden Koningsdag

16 april 2019

In verband met de feestelijkheden rondom Koningsdag, zijn onze recyclinglocaties in Oldebroek en Balkbrug op zaterdag 27 april gesloten. 

Lees meer
Van Werven opent vijfde recyclinglijn in Biddinghuizen

Van Werven opent vijfde recyclinglijn in Biddinghuizen

13 juni 2019

De capaciteit om plastic te recyclen is bij Van Werven in Biddinghuizen uitgebreid met een vijfde lijn. Met deze lijn is het recyclingpercentage van gebruikte harde kunststoffen verhoogd. ”Nog meer waardevolle grondstoffen worden door deze lijn behouden”, vertelt managing director Ton van der Giessen.

Lees meer