Menu

Van Werven lanceert ‘online museum’

2 september 2021

Van Werven bestaat 75 jaar. Dat is aanleiding om een website te lanceren boordevol (historische) verhalen, foto’s en video’s van het Oldebroekse familiebedrijf. Heleen Ruiter, communicatiemedewerker: "We blijven deze website continu vullen en creëren zo een online Van Werven museum. Je leest de verhalen op verhalen.vanwerven.nl."

In december 2020 was het exact 75 jaar geleden dat Willem van Werven als zzp’er startte. Normaliter pakt Van Werven elke vijf jaar groots uit met een open dag, maar vanwege het coronavirus werden de feestelijkheden uitgesteld. In plaats daarvan doopte het bedrijf 2021 tot feestjaar, in de hoop dat jaar wél af te sluiten met een open dag.
 

De culturele kant

Wilfred van Werven: “Helaas is het nog steeds maar de vraag of de open dag in 2021 wel door kan gaan. Juist daarom is het mooi dat deze website er nu is. Jaren geleden werden er al geweldige oplossingen bedacht voor de uitdagingen van toen. We waren -en zijn nog steeds- een hechte familie. Je leest op de site bijvoorbeeld over Bert Wolf, die zelfs tot na zijn pensioen bij ons werkte. Of over het samen sporten, wat in die tijd helemaal in was. Het laat niet alleen onze business door de jaren heen zien, maar ook de culturele kant van ons familiebedrijf.”
 

Altijd een échte oplossing

De komende maanden worden er onder meer zes nieuwe themavideo’s toegevoegd aan de verhalenwebsite. Videomaker Vincent Moes: “Het centrale thema is: ‘altijd een échte oplossing’. Iedere tijd heeft zijn eigen problemen en oplossingen. Dat linkt aan het pionieren van toen en het innoveren van nu. Elke video speelt in op een divisie van Van Werven. We leggen linkjes tussen waar Van Werven vandaan komt en waar het nu staat. We trappen deze jubileumwebsite af met misschien wel het belangrijkste thema: de medewerkers van Van Werven. De passie die doorklinkt in de interviews is heel bijzonder.”

 
Deel je verhaal met ons

Van Werven hoopt de verhalenwebsite nog tot in lengte van dagen te vullen met nieuwe verhalen. “Jan van Werven hield jarenlang plakboeken bij en maakte heel wat video’s. Onlangs hebben we dat allemaal gedigitaliseerd. Nu gaan we online verder met het schrijven van ons verhaal. Heb je verhalen van vroeger die je met ons wil delen? Neem dan contact op via de website: www.verhalen.vanwerven.nl/contact


 

Verder lezen

Gewijzigde openingstijden in de bouwvak

Gewijzigde openingstijden in de bouwvak

12 juli 2021

Enkele recyclingvestigingen hanteren in de bouwvak gewijzigde openingstijden.

Lees meer
​De nieuwe Van Werven catalogus is uit

​De nieuwe Van Werven catalogus is uit

07 september 2021

Van Werven presenteert deze week zijn nieuwe catalogus. Het is de derde keer dat het infrabedrijf zo’n compleet overzicht van het materieel uitgeeft. Vraag de nieuwe catalogus online aan via vanwerven.nl/online-catalogus.

Lees meer