Menu

Van Werven breidt aanbod betonstapelblokken uit

22 oktober 2019

Van Werven produceert duurzame betonstapelblokken in diverse afmetingen. Een van onze klanten is de gemeente Epe. In het dorp Vaassen zijn ze gestapeld om een depotruimte in vakken te verdelen. Projectleider infrastructuur van de gemeente Epe, Robert Ruiterkamp, vertelt over zijn ervaring met de blokken.
 

“Voor ons grond- en materialendepot wilden we vakken maken die, als het moet, herverdeeld kunnen worden. We kozen, in overleg met aannemer Schagen Infra, voor de betonstapelblokken van Van Werven, aldus Ruiterkamp. De projectleider legt uit dat de mogelijkheid tot hergebruik van de betonstapelblokken het grote voordeel is. “We hebben voor dit depot een vergunning van vijf jaar. Voor het huidige doel hebben we grote betonnen wanden gerealiseerd, waar je flink grond tegenaan kunt storten. Ideaal. Mocht in de loop der jaren het doel van het depot veranderen, met als gevolg dat we ook de vakken willen wijzigen, dan is dat zo geregeld. Het enige wat we moeten doen is een halve dag met de blokken ‘stoeien’ en er ontstaan grotere of kleinere vakken.”
 

Gerecycled materiaal

In totaal heeft de gemeente Epe achthonderd betonstapelblokken (ook wel legoblokken, stapelblokken of megablokken genoemd) in verschillende afmetingen aangeschaft. Vind hier de verschillende afmetingen waarin de betonstapelblokken geleverd worden. Ze worden gebruikt als scheidingswand, keerwand of bijvoorbeeld een blokkade. Deze blokken worden van honderd procent gerecycled betongranulaat geproduceerd op de betoncentrale van de recyclingvestiging.
 

Plaatsing betonstapelblokken

“Van Werven had voor ons doel de juiste afmetingen en kon op tijd leveren. Dat het ook nog van honderd procent  gerecycled materiaal is gemaakt, is mooi meegenomen. Uiteraard vinden we als gemeente duurzaamheid en circulariteit erg belangrijk”, vertelt Ruiterkamp. Van Werven kan, als de locatie bereikbaar is met een 3-assige trailer, de blokken zelf plaatsen. “In Vaassen heeft de chauffeur van Van Werven de muren gebouwd. Dat is goed gelukt. Het was leuk om te zien dat de chauffeur dit met plezier heeft uitgevoerd.”
 

Verder lezen

Recyclingvestiging Balkbrug open

Recyclingvestiging Balkbrug open

17 oktober 2019

De recyclingvestiging van Van Werven in Balkbrug is net als gebruikelijk geopend. Van ’s morgens 07.00 uur tot ’s middags 17.00 uur is iedereen die afval wil inleveren bij de milieustraat, van harte welkom.

Lees meer
Van Werven tekent nieuw contract tijdens vakbeurs Recycling

Van Werven tekent nieuw contract tijdens vakbeurs Recycling

14 november 2019

Dé nationale vakbeurs voor recyclingtechniek en afvalmanagement wordt deze maand voor het tiende jaar gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Voor Van Werven dit jaar extra feestelijk; op de tweede beursdag tekenen zij een nieuw samenwerkingscontract.

Lees meer