Menu

Unieke samenwerking leidt tot leerzame stageplaats

21 maart 2017

Een unieke samenwerking tussen de gemeente Almere, het  SOMA College en Van Werven infra en recycling heeft Leon Horters een mooie stageplek opgeleverd. De derdejaars student loopt stage op het gronddepot Poort, in opdracht van de gemeente Almere.

Het initiatief voor deze samenwerking kwam vanuit de gemeente Almere. Projectmanager Bert van Spil: “Vorig jaar werd door een directievoerder het idee gelanceerd om voor het gronddepot een stagiair aan te trekken van het SOMA college. De gemeente Almere wil jongeren de kans geven om hun talenten te ontwikkelen en te ervaren hoe het is om te werken bij de gemeente. Deze grond verwerken zou een bijzondere stageplaats voor een leerling kunnen zijn.”
 
Daarop werd er contact gezocht met het SOMA College, dé vakopleiding voor de infra. Zij stonden positief tegenover het voorstel, maar een leermeester is wel essentieel tijdens een stageperiode. Het SOMA College zocht daarom contact met leerbedrijf Van Werven infra & recycling. Een bedrijf dat zowel een leermeester als de machine kon leveren. Het SOMA College werkt al jaren samen met Van Werven en dus was ook deze schakel gauw gevonden.


Herinrichten gronddepot

Na een mondelinge overeenstemming is stagiaire Leon Hortens op 31 januari 2017 begonnen op het gronddepot van de gemeente Almere. Het gronddepot is sinds de zomer van 2016 een erkende grondbank en is bedoeld voor met name de ontwikkeling van het gebied Poort. Voor de gemeente Almere is het belang dat zij ondersteuning heeft bij het beheer van het depot. Het depot, een van de grootste van Nederland, is door Hortens inmiddels heringericht voor een volgende controle van de werkwijze op het depot.
 
Daarnaast heeft hij de tijd en mogelijkheid om examenopdrachten, zoals het uitzetten van een talud met piketpaaltjes, te oefenen. Cor van Werven, technisch directeur bij Van Werven: “Ik vind het mooi dat een overheidsbedrijf hier oog voor heeft. Dat zij zélf bedenken dat dit gronddepot een mooie stageplaats biedt. Dit is een prachtige driehoeksverhouding tussen een overheidsbedrijf, het onderwijs en in dit geval leerbedrijf Van Werven.”
 
Op donderdag 9 maart werd dan ook de stageovereenkomst officieel ondertekend door de drie instanties, die hopen dat het eerste initiatief aan slaat en ook in de toekomst voort zal blijven bestaan.


Leon Hortens met leermeester Henk van Ommen

Verder lezen

​Visit stand C08 for Van Werven Plastic Recycling

​Visit stand C08 for Van Werven Plastic Recycling

20 maart 2017

Plastic Recycling Van Werven is attending the Plastic Recycling Show in Amsterdam on March 29th and 30th this year. This international exhibition is aimed at the complete plastic recycling industry. The exhibition will be held in Amsterdam RAI Convention Centre, you are welcome at our booth: C08.

Lees meer
Genap en Van Werven werken samen in Foliebouwkuip b.v.

Genap en Van Werven werken samen in Foliebouwkuip b.v.

18 april 2017

Genap en Van Werven zijn de samenwerking aangegaan in een nieuwe joint venture: Foliebouwkuip b.v. Foliebouwkuip biedt een totaalpakket van werkzaamheden voor projecten met zowel grondwerk als het aanbrengen van een folieconstructie.

Lees meer