Menu

Bezoek onze stand op de Plastic Recycling Show Amsterdam

20 maart 2017

Plastic Recycling Van Werven is op 29 en 30 maart aanwezig op de Plastic Recycling Show (PRS) in Amsterdam. Deze internationale beurs is gericht op de volledige kunststofrecyclingbranche. De beurs wordt gehouden in RAI Amsterdam, u bent van harte welkom op onze stand: C08.

De PRS brengt de belangrijkste spelers in de recyclingsector met elkaar in contact en wil op die manier meer aandacht genereren voor het recyclen van kunststoffen. Van Werven is beide beursdagen aanwezig en ontmoet u graag op stand C08 om meer te vertellen over ons recyclingproces. Maar ook om bijvoorbeeld meer te vertellen over onze nieuwe was- en maallijn in Selby, Engeland.
 

Hoogwaardige grondstoffen

Het proces van kunststofsortering bestaat uit ongeveer zeven stappen. Gemixte kunststoffen worden handmatig gesorteerd, verkleind, gewassen en via drijf/zinkmethoden en infraroodtechnieken tot een zuiverheid van bijna 100% gescheiden. Van Werven recyclet grote volumes, zo’n 80.000 ton per jaar, waardoor het eindproduct van een constante kwaliteit is, we borg staan voor continuïteit in volumes en we volgens exact de specificaties van de afnemer kunnen leveren. Zowel in kwaliteit, als prijs, als stabiliteit doen gerecyclede kunststoffen dus niet onder voor virgin materialen. Terwijl je met recycling wel een bijdrage levert aan een circulaire economie en vermindering van CO2-uitstoot.
 

Nieuwe maallijn Selby

In februari is in Selby een nieuwe was- en maallijn gaan draaien. Tot nu toe verkleinden we in Selby het ingekomen kunststof na sortering. Het geshredderde materiaal kwam per walking floor naar Biddinghuizen om verder bewerkt te worden. Vanaf februari kunnen de kunststofsoorten polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE) helemaal in Selby worden bewerkt. Vijftig procent van alle inkomende kunststoffen wordt nu ter plekke verwerkt en het meeste ook in Engeland zelf afgezet, wat een enorme boost is voor de circulaire economie, het lokaal hergebruiken van grondstoffen.
 

Van harte welkom

Op woensdag 29 maart ontmoeten wij u graag op onze stand C08 tussen 10.00 – 17.00 uur en op donderdag 30 maart tussen 10.00 – 16.00 uur. Registreer hier gratis voor bezoek van de PRS.
 
RAI Amsterdam 
Europaplein, 
1078 GZ Amsterdam, Nederland

Verder lezen

​Groene kaart voor Van Werven

​Groene kaart voor Van Werven

14 maart 2017

Maandag 13 maart heeft Carla Dik-Faber namens de ChristenUnie een groene kaart uitgereikt aan Ton van der Giessen, directielid bij Van Werven in Oldebroek. De groene kaart wordt uitgereikt aan bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen.

Lees meer
Unieke samenwerking leidt tot leerzame stageplaats

Unieke samenwerking leidt tot leerzame stageplaats

21 maart 2017

Een unieke samenwerking tussen de gemeente Almere, het  SOMA College en Van Werven infra en recycling heeft Leon Horters een mooie stageplek opgeleverd. De derdejaars student loopt stage op het gronddepot Poort, in opdracht van de gemeente Almere.

Lees meer