Menu

​Nieuwe zuigwagen ‘relevanter dan ooit’!

15 maart 2022

Van Werven is sinds eind februari in het bezit van een zuigwagen. Deze nieuwste aanwinst voorkomt schades aan kabels en leidingen en is in te zetten op moeilijk bereikbare plekken. “Anno 2022 is deze zuigwagen relevanter dan ooit!”, stelt Harry Hertsenberg.

In Nederland ligt ruim 1,7 miljoen kilometer aan kabels en leidingen onder de grond. Ze voorzien ons van water, gas, olie, elektriciteit en dataverkeer. Graafschade zorgt niet alleen voor overlast, maar kan ook gevaarlijk zijn. Harry Hertsenberg, directeur infra: “Juist daarom is schadevrij graven zo belangrijk. Zuigtechniek werkt veiliger bij kabels en leidingen. Het kan ook voorkomen dat gevaarlijke stoffen gaan lekken in de petrochemie én is een veilige manier om proefsleuven te ‘graven’. We zijn er trots op dat we deze nieuwe aanwinst kunnen voorstellen aan onze relaties.”

  
 

Specificaties

De allround zuigwagen kan alle grondstoffen met een maximale diameter van 20 centimeter aan. De zuigslang heeft een bereik van 120 meter en de container een inhoud van 10 m3. Niet alleen rondom kabels en leidingen, maar ook voor het vrijzuigen van boomwortels, kelders en kruipruimtes is zuigtechniek een échte oplossing. Hertsenberg: “Of je nu grind van een dak moet verwijderen of buispalen wilt leegzuigen, geen plek is te gek. De zuigwagen is zelfs in te zetten voor het saneren van asbest en bij calamiteiten staan we 24 uur per dag voor je klaar.”
 

‘Ik werk overal, schadevrij’

Collega Jos Kentie is de vaste chauffeur op de nieuwe zuigwagen. De chauffeur – met ruime ervaring als grondwerker – heeft de machine inmiddels uitvoerig getest en is klaar voor het echte werk. “Op de container staat met grote letters: ‘Ik werk overal, schadevrij’. Natuurlijk is schadevrij werken nooit 100% gegarandeerd, maar ik ga er alles aan doen om die belofte waar te maken!”


 

Inplannen op jouw project?

Onze collega’s van de planning denken graag met je mee. Wil je meer informatie of wil je de zuigwagen inplannen op één van jouw projecten? Bel dan met onze vestiging in Ouderkerk aan de Amstel via 020 496 19 16.

>> Download hier de online folder met alle informatie en specs


Zuigwagen op infra relatiedagen

De nieuwe zuigwagen is live te bekijken op de Infra Relatiedagen in Hardenberg. Op onze stand, nummer 258, vertellen we je graag meer over onze allround zuigwagen. Deze beurs is van 29 tot en met 31 maart 2022 in de Evenementenhal in Hardenberg. Gratis kaarten bestel je online via deze link. 

Verder lezen

Tijdelijke brandstoftoeslag Van Werven

Tijdelijke brandstoftoeslag Van Werven

14 maart 2022

Als gevolg van de enorme stijging qua brandstoftarieven, ziet Van Werven zich genoodzaakt om alle tarieven per direct te voorzien van een brandstoftoeslag. 

Lees meer
Energie op locatie dankzij mobiele accuboxen

Energie op locatie dankzij mobiele accuboxen

21 maart 2022

Net als veel andere aannemers lopen we op duurzame projecten tegen een uitdaging aan: het aantal oplaadpunten is beperkt. Van Werven introduceert dé oplossing om toch op volle kracht met elektrische machines aan de slag te gaan: mobiele accuboxen.

Lees meer