Menu

Genap en Van Werven werken samen in Foliebouwkuip b.v.

18 april 2017

Genap en Van Werven zijn de samenwerking aangegaan in een nieuwe joint venture: Foliebouwkuip b.v. Foliebouwkuip biedt een totaalpakket van werkzaamheden voor projecten met zowel grondwerk als het aanbrengen van een folieconstructie.

De afgelopen jaren heeft Van Werven veel ervaring opgedaan in het nat ontgraven van bouwkuipen, met onderwaterbeton als onderafdichting. Naast deze bouwmethode zijn er ook nog andere bouwmethodes en -technieken om tot een onderafdichting te komen voor een bouwkuip die in den natte wordt ontgraven. De meest voorkomende manier van afdichten is onderwaterbeton. Het toepassen van een folieconstructie als alternatief op onderwaterbeton is misschien wat minder goed bekend, maar zeker niet minder toepasbaar.
 

Folieconstructie

Van Werven heeft het afgelopen drie jaar diverse projecten begroot en aangeboden met daarin een folieconstructie als oplosing. Een voorbeeld hiervan is het project 'Rondweg N421' bij Houten. Op dit project zijn twee onderdoorgangen geconstrueerd, waarbij opdrachtgever Dura Vermeer koos voor een folieconstructie in plaats van de traditionele uitvoering met onderwaterbeton. Het tweede project betrof de onderdoorgang bij het spoor aan de doornboslaan in Breda. Hier verving onze opdrachtgever Colijn Aannemingsbedrijf de bestaande folieconstructie.


Animatiefilmpje over het afzinken van folie. 


Specialist Genap

In de calculatie- en uitvoeringsfase van deze folieconstructies kwam Van Werven veelvuldig in contact met Genap b.v., een specialist op het gebied van produceren en aanbrengen van folieconstructies. Het uit te voeren grondwerk staat vaak sterk in verband met het aanbrengen van een folieconstructie en beide activiteiten bepalen voor een groot deel het succes van een project. Daarom zijn er tussen de twee bedrijven gesprekken op gang gekomen om een nauwere samenwerking te verkennen.


Ambitieus en enthousiast

Een hoog ambitieniveau en groot enthousiasme bij beide partijen heeft geleid tot deze nieuwe joint venture. Een nieuw bedrijf met als doel de hoofdaannemer een totaalpakket van werkzaamheden aan te bieden bij projecten waarbij beide disciplines vertegenwoordigt zijn. Samen hebben beide bedrijven veel kennis en ervaring, zijn we één aanspreekpunt en dragen we samen de risico’s van de raakvlakken in het werk. Dat is in een notendop waar Foliebouwkuip b.v. voor staat.

Zie de nieuwe website www.foliebouwkuip.nl waar meer informatie en referenties zijn te vinden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marc Hagenaars via 06-433 584 18 / m.hagenaars@vanwerven.nl.

Verder lezen

Unieke samenwerking leidt tot leerzame stageplaats

Unieke samenwerking leidt tot leerzame stageplaats

21 maart 2017

Een unieke samenwerking tussen de gemeente Almere, het  SOMA College en Van Werven infra en recycling heeft Leon Horters een mooie stageplek opgeleverd. De derdejaars student loopt stage op het gronddepot Poort, in opdracht van de gemeente Almere.

Lees meer
​Van Werven breidt activiteiten in Engeland verder uit

​Van Werven breidt activiteiten in Engeland verder uit

19 april 2017

In februari is een nieuwe was- en maallijn gaan draaien in Selby, de Engelse kunststofrecycling vestiging van Van Werven. Deze veertig meter lange lijn is de blauwdruk voor nieuwe lijnen op andere vestigingen.

Lees meer