Menu

Energie op locatie dankzij mobiele accuboxen

21 maart 2022

Net als veel andere aannemers lopen we op duurzame projecten tegen een uitdaging aan: het aantal oplaadpunten is beperkt. Van Werven introduceert dé oplossing om toch op volle kracht met elektrische machines aan de slag te gaan: mobiele accuboxen.

“Onze 115 kwH accuboxen geven energie op locatie”, legt infra-directeur Harry Hertsenberg uit. “De laadcapaciteit op duurzame projecten is beperkt en daardoor is er vaak onvoldoende elektriciteit. Deze accuboxen voorzien een bouwplaats van betaalbare, duurzame én veilige elektriciteit. Door de robuuste behuizing van onze accuboxen kun je ze gemakkelijk verplaatsen met een heftruck of kraan. Zo zijn ze overal inzetbaar: van een drukke stad tot een rustig natuurgebied!”
 

Emissieloze levering

Van Werven kan de accuboxen met een hybride vrachtwagen emissieloos leveren. Als de accubox leeg is, ruilen we deze vanuit onze energiehubs om voor een volle. Hertsenberg: “We hebben onze locaties in Oldebroek en Ouderkerk aan de Amstel ingericht als energiehub. In Oldebroek krijgen we een anderhalf Megawatt stroomaansluiting en ook in Ouderkerk zijn voldoende laadpunten om de accuboxen en ons elektrische materieel op te laden.”

Via een app kun je per machine het batterijniveau en verbruik inzien. Met de klasse 9-batterijcel kan iedereen gegarandeerd veilig aan het werk, zonder een risico te lopen op een thermische runaway of ontbranding. Zo ga je niet alleen emissieloos, maar ook zorgeloos te werk!


Bekijk de animatie over de accuboxen


Accubox op Infra Relatiedagen

Eén van de nieuwe accuboxen is live te bekijken op de Infra Relatiedagen. Op onze stand, nummer 258, demonstreert Van Werven de werking van de accubox en bijbehorende app. Deze beurs is van 29 tot en met 31 maart 2022 in de Evenementenhal in Hardenberg. Gratis kaarten bestel je online via deze link
 

Duurzame oplossingen, daar krijgen we energie van!

Van Werven ziet dat we samen met klanten en leveranciers werk moeten maken van een zo laag mogelijke uitstoot. Duurzaamheid is onderdeel van ons DNA. We recyclen plastic, slopen circulair en pakken in de infrabranche kansen om te investeren in duurzaam materieel. De oplossing varieert: van elektrisch of waterstof aangedreven motoren tot stikstoffilters, HVO-brandstof en accuboxen. Het duurzame wagenpark van Van Werven bestaat inmiddels uit vijf elektrische machines en een hybride knijperauto. Het is gaaf om nieuwe technieken te gebruiken en échte oplossingen te vinden. Daar krijgen we energie van bij Van Werven!

Verder lezen

​Nieuwe zuigwagen ‘relevanter dan ooit’!

​Nieuwe zuigwagen ‘relevanter dan ooit’!

15 maart 2022

Van Werven is sinds eind februari in het bezit van een zuigwagen. Deze nieuwste aanwinst voorkomt schades aan kabels en leidingen en is in te zetten op moeilijk bereikbare plekken. “Anno 2022 is deze zuigwagen relevanter dan ooit!”, stelt Harry Hertsenberg.

Lees meer
Kom langs op de Infra Relatiedagen in Hardenberg!

Kom langs op de Infra Relatiedagen in Hardenberg!

29 maart 2022

Dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 maart 2022 staat de evenementenhal in Hardenberg weer in het teken van grond-, weg- en waterbouw. Van Werven is hier, net als ruim 330 andere exposanten, aanwezig op de Infra Relatiedagen. Dit jaar focust de beurs volop op innovatie: iets waar Van Werven ook continu mee bezig is!

Lees meer