Menu

Diepploegen met 900 PK in de polder

19 juli 2017

Een Fendt 1050 en 939, samen goed voor meer dan 900pk, trekken de ploeg op 1 meter 45 door de grond op een perceel aan de Hoekwantweg in Biddinghuizen. Van Werven schafte beide trekkers recent aan. Niet nieuw zijn de zelf gebouwde ploegen en de ervaren chauffeurs. 

Fendt 1050 Vario

De Fendt 1050 Vario is een imposante trekker van 3,6m hoog en 14 ton zwaar. Nieuwe banden met een maximale diameter van 2,35m brengen het trekvermogen over op de grond. Om dit trekvermogen te optimaliseren zijn de trekkers standaard voorzien van een bandendrukwisselsysteem waarbij de chauffeur al rijdend de bandendruk kan controleren en aanpassen. Deze Fendt beschikt over dik 500 pk en is de grootste trekker die Fendt op dit moment bouwt. Samen met de nieuwe Fendt 939, die bescikt over 390 PK wordt er geploegd met zo'n 900 PK op de Flevolandse akkers. 
 
Nieuwe kilver/dozenbakken
De nieuwe Fendt trekkers zijn geleverd met een compleet Topcon GPS systeem en zullen individueel voornamelijk gebruikt worden voor het kilveren en diepspitten. Van Werven heeft daarom ook geïnvesteerd in een nieuwe kilverbak en een kilver-dozercombinatie, beide zijn zes meter breed en GPS-gestuurd. Door de schuifbare wand in de kilver-dozerbak, kan per werkgang 12 kuub aarde worden gedragen (in plaats van geschoven). Daarbij zorgen de zes grote wielen voor een minimale bodemdruk.


Diepploegen

Diepploegen is één van de specialiteiten van Van Werven, we doen het al vanaf de jaren ’90. Door diepploegen worden zware gronden beter bewerkbaar en storende grondlagen gebroken. We kunnen met het huidige materieel ploegen tot ruim 1,60 meter diep, maar bepalen de optimale ploegdiepte aan de hand van bodemanalyse, ervaring en overleg met de akkerbouwer.
 
De nieuwe trekkers kunnen de komende weken volop aan het werk in de Flevopolder. Steeds meer boeren kiezen voor diepploegen, dat zorgt voor minder tarra en hogere opbrengsten

Lees onze case over diepploegen

Verder lezen

Duurzaamheidsverslag 2016 online: de groene stad

Duurzaamheidsverslag 2016 online: de groene stad

12 juli 2017

In het jaar 2050 verwachten specialisten dat 70% van de bevolking in steden zal wonen. Kijkend naar de betonnen en verwaarloosde buitenwijken van veel steden in Europa en de overvolle binnensteden en snelwegen in Nederland, is dat een weinig hoopgevende voorspelling. Maar het kan anders.
> duurzaam.vanwerven.nl

Lees meer
Case: 5,5 kilometer werkterrein dankzij rijbaanhout

Case: 5,5 kilometer werkterrein dankzij rijbaanhout

07 augustus 2017

De Rijnlandroute is een nieuwe verbindingsweg tussen Katwijk en de A4 bij Leiden. De provincie Zuid-Holland heeft opdracht gegeven tot dit nieuwe tracé, om zo knelpunten op te lossen en bij te dragen aan een betere doorstroming van de regio.

Lees meer